Σεισμικές έρευνες δύο διαστάσεων (2D) ολοκλήρωσε η Energean Oil & Gas στην παραχώρηση West Komombo, που βρίσκεται στην χερσαία περιοχή της Άνω Αιγύπτου, και στην οποία η εταιρεία είναι και Operator.

 

Οι έρευνες διήρκεσαν τρεις μήνες και πραγματοποιήθηκαν από την εξειδικευμένη εταιρεία Africa Geophysical Services LLC. Μέσω των ερευνών, η Energean απέκτησε συνολικά 389 χιλιόμετρα σεισμικών δεδομένων δύο διαστάσεων, ανεβάζοντας τη συνολική κάλυψη της συγκεκριμένης παραχώρησης στα 2.000 χιλιόμετρα ως τώρα.

 

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν ενόψει της προγραμματισμένης εντός του έτους εκτέλεσης δύο ερευνητικών γεωτρήσεων. Η προκαταρκτική επεξεργασία και ερμηνεία των στοιχείων δείχνει ότι αναπτύσσονται σαφώς εμφανείς δομές που αποτελούν πιθανούς στόχους για εύρεση υδρογονανθράκων στο βορειότερο τμήμα της παραχώρησης.

 

Η παραχώρηση του West Komombo βρίσκεται στη νότια Κεντρική Έρημο της Άνω Αιγύπτου. Καλύπτει συνολικά 20.948 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει γεωλογική δομή παρόμοια με το γειτονικό πετρελαϊκό πεδίο Al Baraka, όπου υπάρχει παραγωγή πετρελαίου εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Σημειώνεται ότι η Energean Oil & Gas, πέραν του ότι αποτελεί τη μοναδική εταιρεία με εμπειρία στην παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα, αποτελεί και τη μόνη ελληνική εταιρεία που είναι σήμερα Operator στο εξωτερικό.