Στην Καβάλα θα βρίσκεται στις 29 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ημέρα που τιμάται η μνήμη του πολιούχου της Καβάλας Αγίου Παύλου και ημέρα κατά την οποία εορτάζεται επισήμως και η απελευθέρωση της πόλης (26 Ιουνίου).

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα κι έτσι θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην κορύφωση των Ελευθερίων της πόλης.  Αναμένεται να φτάσει στην πόλη το πρωί της 29ης Ιουνίου κι από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης να κατευθυνθεί στον ναό του Αποστόλου Παύλου όπου τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η δήμαρχος.

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά τη Θεία Λειτουργία θα γίνει η τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλαμτος του «Στρατιώτη των Βαλκανίων», στην πλατεία Κονσουλίδη, δίπλα στην Εθνική τράπεζα. Πρόκειται για ένα άγαλμα που είχαν καταστρέψει οι Βούλγαροι κατά τη διάρκεια της τελευταίας κατοχής της Καβάλας και το οποίο τοποθετείται εκ νέου σε δημόσιο χώρο.

 

Θα ακολουθήσει δεξίωση στο «Φιλίππειον» στις Κρηνίδες όπου εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προσκληθεί στις 24 Ιουνίου στη Θάσο, για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων από την λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου του Πρίνου, εκδήλωση ενταγμένη στο φετινό AirShow (στις 25 & 26 οι εκδηλώσεις στην Καβάλα). Για την εκδήλωση αυτή της Θάσου έχουν γίνει προσκλήσεις σε πρέσβεις δεκάδων χωρών με σημείο αναφοράς τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.