Συνελήφθησαν από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου το περασμένο Σάββατο 9 Απριλίου οι τρεις δράστες από την Αλβανία οι οποίοι το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας διέπραξαν ληστεία σε βάρος 69χρονης.

 

Ειδικότερα οι δυο από τους τρεις νεαρούς, οι οποίοι δεν κατοικούν στο νησί, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής μπήκαν στο σπίτι 69χρονης στη Σκάλα Ποταμιάς, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με την απειλή όπλου την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 1 ηλεκτρονική συσκευή και 1 κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Να σημειωθεί ότι ο τρίτος δράστης κρατούσε τσίλιες έξω από το σπίτι.

 

Την επόμενη ημέρα νωρίς το πρωί η αστυνομία της Θάσου αξιοποιώντας τις πληροφορίες κατοίκων, βρέθηκε στα ίχνη των δραστών που κινούνταν στην περιοχή του Αρχάγγελου και της Αστρίδας. Γύρω στις 10:54 της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ποτού, όπου και συνελήφθηκαν, ενώ βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.

 

Οι τρεις δράστες σύμφωνα με την αστυνομία της Θάσου, είναι οι ίδιοι που λίγες ημέρες νωρίτερα διέπραξαν και τη ληστεία σε μίνι μάρκετ στην οδό Δαγκλή στην Καβάλα. Οι δράστες έχουν απασχολήσει και παλιότερα τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες ληστείες.