Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 204 πλαστικά δοχεία και 170 νάιλον συσκευασίες με φυτοπροστατευτικό προϊόν, 1 πιστόλι, 1 κυνηγετικό όπλο και 93 φυσίγγια  

Συνελήφθησαν την Πέμπτη 31-3-2016 το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση. 

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με κατοχή και διακίνηση παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων από τους δύο ημεδαπούς, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής συνέλαβαν τους δράστες, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε αποθήκη, που χρησιμοποιούν από κοινού, καθώς και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 55χρονου, εντόπισαν συνολικά και κατέσχεσαν 204 πλαστικά δοχεία και 170 νάιλον συσκευασίες με φυτοπροστατευτικό προϊόν, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση – πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής και τα είχαν εισάγει παράνομα από την Τουρκία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησής τους.

 

Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 69χρονου, βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν :

1 πιστόλι
1 κυνηγετικό όπλο
52 φυσίγγια διαμετρήματος 6,35 mm  
41 κυνηγετικά φυσίγγια
1 σιγαστήρα πυροβόλου όπλου
1 γεμιστήρα

Κατασχέθηκαν επιπλέον ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.