Υπό μερικό έλεγχο φαίνεται ότι τέθηκε η φωτιά στην περιοχή μεταξύ περιοχών Μπάτη και Νέαπολης (ΔΕΠΟΣ) έως τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουλίου.

 

Η Πυροσβεστική κάνει λόγο για οριοθέτηση της πυρκαγιάς πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει φόβος πλέον να βγει εκτός ελέγχου.

 

Στο σημείο έφτασε από την πρώτη στιγμή πολύ μεγάλη δύναμη με δεκάδες πυροσβέστες από την Καβάλα ενώ πολύ γρήγορα σηκώθηκαν εναέρια μέσα και κατέφτασε επίσης ενίσχυση από την Πυροσβεστική Ελευθερούπολης.

Μέχρι τις 14:00 φαινόταν ότι η φωτιά ελέγχθηκε αφού σταμάτησαν οι πυκνοί καπνοί.

 

Ωστόσο η Πυροσβεστική συνεχίζει κανονικά την επιχείρηση τόσο από εδάφους όσο και από αέρος υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

 

Η παρατεταμένη ξηρασία είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης και έτσι στο σημείο θα μείνει δύναμη καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας αλλά θα υπάρχει επιτήρηση και τις βραδινές ώρες.