Συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα το μουσικό σχήμα που έκλεψε τις εντυπώσεις αυτόν τον χειμώνα. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα βρίσκονται το Σάββατο 9 Απριλίου στη Δράμα για μία εμφάνιση στο «Θέατρο».

 

Πληροφορίες για κρατήσεις: 2521020043

 

 

 

Το μουσικό ταξίδι αυτής της συνεργασίας άρχισε τον περασμένο Νοέμβρη από τον Βοτανικό με συνεχείς sold out παραστάσεις που κράτησαν μέχρι τα τέλη του Γενάρη. Ακολούθησαν εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

 

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής, ενώνουν τα μεγάλα τους τραγούδια και τους φαινομενικά αντίθετους αλλά ουσιαστικά συγγενικούς μουσικούς τους κόσμους.

 

Σα συμμαθητές από τα παλιά, ανοίγουν τα τετράδια της ζωής τους και θυμούνται τις ιστορίες τους. Στην τελευταία συνεργασία τους στο δίσκο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, «9+1 ιστορίες», ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπογράφει στίχους και μουσική στο τραγούδι "Καταστροφή κι΄ελπίδα".

 

 

 

 

Μέλος μιας ρεμπέτικης κομπανίας η μεν, ενός ροκ συγκροτήματος ο δε. Η πορεία θα αρχίσει να γράφεται, οι δρόμοι θα αλλάξουν, οι επιλογές θα στιγματίσουν την ποιότητα, ο τελευταίος δίσκος της, «9+1 ιστορίες», θα τους φέρει ξανά κοντά με ένα τραγούδι όπου εκείνος υπογράφει τη δημιουργία σε μουσική και στίχο και έτσι μια νύχτα, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, θα βρεθούν στην ίδια σκηνή.

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκινώντας η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου από φαινομενικά αντίθετες αφετηρίες και έχοντας παράλληλες πορείες που δεν συναντήθηκαν παρά λίγες – αλλά αξιομνημόνευτες – φορές, στήνουν για πρώτη φορά μαζί ένα κοινό μουσικό πρόγραμμα.

 

Στήνουν ένα αχώριστο ντουέτο που μοιράζεται συνεχώς την σκηνή και παίζει ένα παιχνίδι μουσικών καταβολών κι ανταλλαγής. Συμπλέκουν ομοιότητες κι αντιθέσεις, τραγούδια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στην σύγχρονη ελληνική μουσική, τραγούδια σπουδαίων στιχουργών, ποιητών και συνθετών με τα ξεχωριστά τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου, γεμάτα ηλεκτρισμό κι ευαισθησία. Κλείνουν το μάτι σε δύση κι ανατολή, εξομολογούνται μουσικές αγάπες και τραγουδιστικά «απωθημένα».

 

Δεν παραλείπουν σ' αυτό το μουσικό τους ταξίδι να παρουσιάσουν και νέο υλικό. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου τα καινούρια του τραγούδια που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό κι η Ελευθερία Αρβανιτάκη τραγούδια από τον νέο της δίσκο "9+1 Ιστορίες" στον οποίο ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπογράφει τη λαϊκή ιστορία του δίσκου με τίτλο "Καταστροφή κι ελπίδα". Ένα τραγούδι που αποτέλεσε μια από τις αφορμές που άνοιξαν το δρόμο στην επιθυμία και των δύο να παίξουν μαζί.

 

 

 

Επιμέλεια Προγράμματος:

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Λήδα Ρουμάνη

 

Ενορχηστρώσεις:

Νίκος Πορτοκάλογλου, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης