Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε ανακοίνωση του, τονίζει την αντίθεση του με την πρόταση η πρώτη και η δεύτερη τάξη Δημοτικών σχολείων να συγχωνευτούν, στις περιπτώσεις όπου και στις δύο τάξεις οι μαθητές και οι μαθήτριες δε θα ξεπερνούν τα 25 παιδιά.

 

Ο Σύλλογος αναφέρει πως αγωνίζεται για τη μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, και ενάντια στην παιδαγωγική υποβάθμιση των σχολείων. 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Η Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας ανακοίνωσε τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Καβάλας για το σχολικό έτος 2024-25. 

 

Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας διαμαρτυρήθηκε πριν ανακοινωθούν οι λειτουργικότητες των σχολείων, με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/6/2024 στην Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας όπου παρίσταντο τα μέλη του Δ.Σ..

 

Δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές υποβάθμισης των σχολικών μονάδων, χωρίς να υπάρχει ένα πλαίσιο διαχείρισης προς όφελος των μαθητών. 

 

Η πολιτική της συνέχισης λειτουργίας τμημάτων πάνω από τα 20 παιδιά και η πολιτική της μη ύπαρξης νομοθετικού πλαισίου για την προστασία και μη υποβάθμιση σχολικών μονάδων με γεωγραφικές και άλλες ιδιαιτερότητες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

 

Αγωνιζόμαστε:

  • Ενάντια στην παιδαγωγική υποβάθμιση των σχολείων.
  • Για τη μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα.”