Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηρηστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τα τοπικά φαινόμενα αστάθειας και την πρόσκαιρη στροφή των ανέμων σε βοριάδες και την ενίσχυση τους.

 

Αναλυτικότερα, σε πρώτη φάση μέσα στην νύχτα -ξημέρωμα πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές μπόρες. Στην συνέχεια πρόσκαιρη βελτίωση αλλά θα υπάρχουν από τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξάνονται. Έτσι, τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες αναμένεται από τα βορειοδυτικά πέρασμα βροχών-καταιγίδων. Η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων  διακρίνεται ως εξής:

 

1. Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι του νομού.

 

2. Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές κοντά στα ορεινά

 

3. Μικρή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του νομού.

 

Υπαρκτή πιθανότητα για τοπικά και πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα ή χαλάζι  κυρίως σε περιοχές της κατηγοριας 1) και δευτερευοντώς στην κατηγορία 2).

 

Οι άνεμοι  θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά, τοπικά κυρίως στο δυτικό άκρο του νομού θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από τις απογευματινές ώρες και μετά.

 

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά-ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

 

Την Κυριακή μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και βορειότερα τμήματα τις απογευματινές ώρες.

 

Στην συνέχεια για τουλάχιστον 5 ημέρες η θερμοκρασία θα κινείται σε φυσιολογικά-ελαφρώς υψηλά για την εποχή επίπεδα με πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα ηπειρωτικά.

 

Για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr

Πηγή: Meteokav