Μια ακόμα τουριστική μονάδα έρχεται να συμπληρώσει το δυναμικό των κλινών στην πόλη της Καβάλας.

 

Πρόκειται για το τετραώροφο κτίριο με τον εμβληματικό Άτλαντα στην πρόσοψή του στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας.

 

Ο πρώτος όροφος του κτιρίου πριν από μερικά χρόνια είχε αναστηλωθεί μαζί με την πρόσοψή του και λειτουργούσε ως καφέ – μπαρ.

 

Σήμερα το κτίριο νοικιάστηκε από τον ιδιοκτήτη του εξ’ ολοκλήρου σε ιδιώτη ο οποίος πρόκειται να το χρησιμοποιήσει για τουριστική εκμετάλλευση.

 

Όπως λέει στο KavalaNews.gr ο επιβλέπων μηχανικός του έργου Βασίλης Μακρής αρχικός στόχος ήταν το κτίριο να λειτουργήσει ως Boutique Hotel, ωστόσο αυτό το σχέδιο εγκαταλείφθηκε στην πορεία γιατί το κτίριο δεν πληροί τις προδιαγραφές.

 

Τελικώς, στο κτίριο θα λειτουργήσουν 12 ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία θα είναι επιπλωμένα και θα χρησιμοποιηθούν για τουριστική εκμετάλλευση. Το συγκρότημα θα λειτουργεί όλο το χρόνο καθώς η τοποθεσία του σε κεντρικό σημείο της Καβάλας εξασφαλίζει εκ των προτέρων ότι θα έχει ζήτηση.

 

Όπως τόνισε ο κ. Μακρής, στόχος είναι να λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου.

 

«Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μέσα στο στόχο μας ωστόσο το γεγονός ότι πρόκειται για διατηρητέο με δυσκολίες στην αναπαλαίωσή του λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς, ίσως πάμε λίγο πίσω από τον αρχικό μας σχεδιασμό»

 

επισημαίνει ο κ. Μακρής.