Εικόνες εκ διαμέτρου αντίθετες κατέγραψε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Τίμος Φακαλής στις δύο πλευρές των συνόρων όπου απλώνεται η λίμνη Δοϊράνη.

 

Στη Βόρεια Μακεδονία, η περιοχή σφύζει από ζωή και τουρισμό, στην ελληνική πλευρά η εγκατάλειψη προκαλεί θλίψη και προβληματισμό.

 

Μεσημέρι Σαββάτου και οι τουρίστες απολαμβάνουν ανάσες δροσιάς στη λίμνη Δοϊράνη της Βόρειας Μακεδονίας. Την ίδια ώρα, εικόνες εγκατάλειψης και απελπισίας στην ελληνική πλευρά της ίδιας λίμνης, που αποτελεί φυσικό σύνορο των δύο χωρών. Η λίμνη στερεύει. Η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει και η ακτή έχει σκεπαστεί από καλαμιές.

 

Στις παραλίμνιες ταβέρνες της Δοϊράνης στη Βόρεια Μακεδονία δεν πέφτει… καρφίτσα. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν ολόφρεσκα ψάρια της λίμνης, ακούγοντας ζωντανή παραδοσιακή βαλκανική μουσική.

 

Στην ελληνική πλευρά, πέντε μόλις χιλιόμετρα από το χωριό της Βόρειας Μακεδονίας, που σφύζει από ζωή, έχουν μπει λουκέτα σχεδόν σε όλα τα καταστήματα.

 

Παρά τις προσπάθειες, που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, η τουριστική αξιοποίηση του παραλίμνιου μετώπου της Δοϊράνης προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική για τουρίστες και επισκέπτες δεν έχει προχωρήσει.

 

πηγή: ertnews.gr