Η Aστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία χορού Step Up Kavala με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σας προσκαλούνε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που ήρθε για να γίνει θεσμός και είναι  αφιερωμένη στην ζωή!

 

Μαθαίνουμε πως μπορούμε να χαρίσουμε ζωή σε συνανθρώπους μας που νοσούν από λευχαιμία.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Πέμπτη 20 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας Καβάλας

 

18:00 - Έναρξη εκδήλωσης "Μάθε πως να χαρίσεις ΖΩΗ Vol.3"

 

18:00- 22:00 - Ενημέρωση για τον τρόπο που μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών και λήψεις δειγμάτων σιέλου από νέους δότες από το Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου  Ν. Καβάλας

 

Παράλληλα και μέχρι την έναρξη της παράστασης θα υπάρχει Party με τον DjCHRIS και καλεσμένους performers, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους να χορέψουν όλοι μαζί, γιορτάζοντας την ζωή!

 

20:00 - Χαιρετισμός

Ομιλητές: Έκπληξη, που θα σας συγκινήσουν!

20:30 – Παράσταση ΕΛΠΙΔΑ από τη σχολή χορού Step Up Kavala

 

Ενημερωνόμαστε για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και συλλέγουμε δείγματα στοματικού επιχρίσματος (σάλιου)  από νέους εθελοντές δότες  με τη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας και του Συλλόγου ‘’ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’. 

 

Παράσταση "ΕΛΠΙΔΑ" από τη σχολή χορού Step Up Kavala, με πάνω από 100 χορεύτριες επί σκηνής να αποτυπώνουν την ελπίδα που χαράσσεται στα πρόσωπα και στις ζωές των ασθενών που βρίσκουν τον πολυπόθητο δότη τους που θα τους χαρίσει το σημαντικότερο δώρο όλων, την ίδια τους τη ΖΩΗ!

 

Μια εκδήλωση εμπνευσμένη από τον αγώνα που έδωσε με την οξεία λευχαιμία η Καβαλιώτισσα Ρεγγίνα Μακέδου "χορεύοντας" τον καρκίνο της.

 

Δίνοντας χαρά και ελπίδα με αυτόν τον τρόπο και σε άλλους νοσούντες, παροτρύνοντας παράλληλα συνεχώς όλο και περισσότερο κόσμο σε όλη την Ελλάδα να γίνουν εθελοντές δότες.

 

Είναι πάντοτε επίκαιρο και απαραίτητο να συνεχίζουμε τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών  στοχεύοντας μέσω της αλληλεγγύης στην αύξηση εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων, δίνoντας ΕΛΠΙΔΑ και ΖΩΗ σε περισσότερους συνανθρώπους μας.

 

Συνολικά τις δυο αυτές χρονιές συγκεντρώσαμε 297 νέους εθελοντές δότες!

 

Μάθε Πως Να Χαρίσεις Ζωή & όλοι μαζί θα καταφέρουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό νέων δοτών!

 

*Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

 

1) Να είσαι 18 - 45 ετών, υγιής

2) Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3) Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου)

 

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.

(δελτίο Τύπου)