Απάντηση στις ανακοινώσεις φορέων για το κείμενο της εφημερίδας Νεάπολις δημοσίευσε ο Σταύρος Δεληγιάννης, στην οποία επιμένει ότι «ήταν ρεπορτάζ». Ταυτόχρονα απαντά και στους δημοσιογράφους που σχολίασαν το κείμενο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

 

Έγραψε συγκεκριμένα:

 

*Έγραψα ότι βγήκε από το ρεπορτάζ.

*Από την αρχή της έλευσης των προσφύγων και των μεταναστών στο Ν.Καβάλας  ένα είναι σίγουρο… όλοι μας ενεργήσαμε με την ψυχή μας.

*Το Ράδιο Νεάπολις 90.8 , η Εφημερίδα ΝΕΑΠΟΛΙΣ αλλά και η neapolisnews κρατώντας ψηλά την ενημέρωση με συνεχή ρεπορτάζ από τη πηγή (λιμάνι, Ελευθερούπολη, Καρβάλη) καλούσε συνεχώς τους πολίτες να είναι αλληλέγγυοι, υπομονετικοί, δείχνοντας τα χριστιανικά τους αισθήματα… αναμένοντας το πολυπόθητο κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού.

*Δεν πρέπει να κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας μιας και μέσα σε όλη την ανθρωπιά και καλοσύνη που κρύβει μέσα στη ψυχή του ο Έλληνας και προσφέρει απλόχερα και με ανιδιοτέλεια, κρατιέται όρθιος στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε από την πίστη του σε Αρχές και Αξίες.

*Κάθε προσβολή αυτών των αρχών είναι χτύπημα στο υπογάστριο της κοινωνικής συνοχής και γαλήνης ενός ολόκληρου λαού που αγωνιά σε καθημερινή βάση τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και για το προσφυγικό με απαξιωμένο ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού δυναμικού αυτής της χώρας.

*Οι διαψεύσεις τόσο της Μητρόπολης Ελευθερούπολης όσο και του Δήμου Παγγαίου (ποιος πολιτικός τα βάζει άλλωστε με το ράσο…) δεν μας προξενούν έκπληξη μιας και το ρεπορτάζ που έγινε σε βάθος, αλλά και οι απόψεις απλών δημοτών , εθελοντών από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και τάξεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης αποτελούν στοιχεία του ρεπορτάζ που έφερε στο φως αλήθειες που κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν.

*Εξακολουθούμε να διδάσκουμε ως Έλληνες παρά τα όσα μας καταλογίζουν ήθος, ανθρωπιά και σεβασμό στα ιερά και όσια της φυλής μας.

* Η δημοσιογραφία (περιέργως δεν ενοχλεί κανένα που είναι αποκλεισμένη από τα κέντρα φιλοξενίας) μιας και έχει απαγορευτεί η είσοδος δημοσιογράφων που περιέργως αναπαράγουν με ευκολία φωτογραφίες από το εσωτερικό των κέντρων (άραγε ποιος τους υποκαθιστά στο δημοσιογραφικό έργο) αλλά και ανακοινώσεις πολιτικών και φορέων για να διαψεύσουν ρεπορτάζ συναδέλφων τους κυριευμένοι από φόβο!

*Οι λειτουργοί του Τύπου σε τοπικό επίπεδο (για τους συναδέλφους μου που αποδέχονται ως θέσφατα τις ανακοινώσεις φορέων) στις μέρες μας πρέπει να επιτελούν Εθνικό χρέος παραμερίζοντας σαλιαρίσματα με πολιτικά πρόσωπα και προσπαθώντας να είναι αρεστοί.

*Η πίστη στην Ορθοδοξία με οπλίζει με θάρρος στο κυνήγι της Αλήθειας, και μακρά από εμένα η υποκρισία και ο δημοσιογραφικός καθωσπρεπισμός.

Καλή συνέχεια …