γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

“...Αποδείξαμε και έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου Πανεπιστημίου...

 

Και αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν, για λόγους που στο δικό τους το μυαλό να είναι απολύτως δικαιολογημένοι, να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλάβουν Πανεπιστήμια... είναι βαθιά γελασμένοι, όπως είδατε και με την εκκένωση της κατάληψης η οποία είχε γίνει στη Νομική...”.

 

Πρωθυπουργική δήλωση που τον εμφανίζει απόλυτο εκφραστή της “φυλής” των νεοφιλελεύθερων-(νεο)ναζί πολιτικών-εντολοδόχων της Οικονομίας της Αγοράς και της “σωστής πλευράς της Ιστορίας”.

 

Είναι αυτοί που με τις Οικονομικές θανατοπολιτικές που επιβάλλουν στους λαούς με τη βοήθεια της βίας των Ειδικών Φρουρών -των σύγχρονων “Ταγμάτων Εφόδου”- και των Αρεοπαγίτικων ερμηνειών, μεταμορφώνονται σε πολιτικούς δολοφόνους οι οποίοι είναι η τάξη του νόμου και της τάξης.

 

Τι δεν είναι “απολύτως δικαιολογημένο” στο δικό του το μυαλό;

 

Το φοιτητικό κίνημα που αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο και που απαιτεί από τη μία να σταματήσει η γενοκτονική εθνοκάθαρση που επιχειρεί η σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και, από την άλλη, την διακοπή κάθε συνεργασίας με ισραηλινά συμφέροντα.

 

Αδιαμφισβήτητα αληθειοφόρα συμβάντα που προσπαθεί να διαστρεβλώσει χρησιμοποιώντας την “Ψυχολογία των Όχλων” (Λε Μπον): το “... όπως είδατε και με την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής...” δείχνει να προσφέρει “άρτον και θεάματα” για να καθοδηγήσει το συναίσθημα και το ένστικτο ενάντια στη λογική -μια μέθοδο που χρησιμοποίησε ο γερμανικός ναζισμός με απόλυτη επιτυχία.

 

“...Κατ' αρχάς, πρέπει να αποκατασταθεί το συναίσθημα -το “κοινό αίσθημα” ή το “ένστικτο”, όπως και κάθε μορφή συγκίνησης σαν τη “δίκαιη οργή” μπροστά σε ένα ειδεχθές έγκλημα-, ως μέσο πρόσβασης στον κανόνα...” γράφει ο Ιστορικός Γιοάν Σαπουτό στο βιβλίο του “Η Πολιτιστική Επανάσταση του Ναζισμού” 2017.

 

“...Το Δίκαιο -συνεχίζει ο Ιστορικός να αναπτύσσει το ναζιστικό δίκαιο- είναι πρωτίστως υπόθεση συναισθήματος, υπόθεση βιώματος -δηλαδή ενστίκτου.

 

Όπως ένα ζώο ξέρει δίχως να το σκεφτεί τι είναι καλό γι' αυτό, έτσι και το γερμανικό-νορδικό ζώο πρέπει να μπορεί να γνωρίζει χωρίς διανοητική προσπάθεια και χωρίς τη μεσολάβηση της συνείδησής του τι είναι αναγκαίο για τη ζωή του ίδιου και των δικών του.

 

Αυτή η ενστικτώδης, κυριολεκτικά άμεση γνώση για το τι είναι καλό και τι πρέπει να κάνει κάποιος συγκροτεί ένα ασύνειδο, “μη τυποποιημένο” Δίκαιο, όπως το ονομάζει ο Karl Larenz (Νομικός, Φιλόσοφος του Δικαίου), αντιδιαστέλλοντάς το στο θετικό και παγιωμένο Δίκαιο των κωδικών.

 

Ο Larenz, που θέμα του είναι “Το αντικείμενο και μέθοδος της ρατσιστικής σκέψης του Δικαίου”, υπογραμμίζει ότι μόνο αυτό το “μη τυποποιημένο Δίκαιο” είναι “προσαρμοσμένο στη διαρκή εξέλιξη των συνθηκών της ζωής”, στη “ροή της ύπαρξης”...

 

Έτσι θεωρητικοποιεί ένα από τα μοτίβα του ναζιστικού νομικού λόγου: το φυσικό δίκαιο είναι ένα αντικειμενικό δίκαιο, μια τάξη της ζωής και του κόσμου και όχι ένα υποκειμενικό δίκαιο, ένα δικαίωμα προσδεδεμένο στο άτομο εκ γεννηθείς...”.

 

Έτσι, ακριβώς, θέλει το “Ελληνικό ζώο” ο (νεο)ναζί κ. Μητσοτάκης το οποίο “πρέπει να μπορεί να γνωρίζει χωρίς διανοητική προσπάθεια και χωρίς τη μεσολάβηση της συνείδησής του τι είναι αναγκαίο για τη ζωή του ίδιου και των δικών του”.

 

Έλα όμως που το φοιτητικό κίνημα ως “ο Βασιλεύς Οζυμανδίας” (ποιήμα του Πέρσι Σέλλεϋ) λες και κατακεραυνώνει τους (νεο)ναζί της Οικονομίας της Αγοράς: “...Οζυμανδίας τ' όνομά μου (το κίνημα των κινημάτων)/κοιτάξτε τα έργα μου. Ισχυροί, κι απελπιστείτε...”.

 

Το κίνημα των φοιτητών μαζί με τους καθηγητές ήδη έχουν αναγκάσει κάποιες διοικήσεις Πανεπιστημίων σε ΗΠΑ και αλλού να διακόψουν συνεργασίες με ισραηλινά συμφέροντα.

 

Στο άρθρο του ερευνητή-δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου (βλ: infowar “ΕφΣυν” 27/4) ο τίτλος “Πανεπιστήμια εν όπλοις σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδα” τα λέει όλα.

 

Συγκεκριμένα “...η σιωνιστική παραστρατιωτική οργάνωση Χαγκάνα είχε μια φαεινή ιδέα: Δημιούργησε ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των τριών μεγαλύτερων Πανεπιστημίων της περιοχής: του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, του Technion και του Ινστιτούτου Βάιζμαν. Τα τρία ιδρύματα έπαιξαν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και στρατηγικών που χρησιμοποιήθηκαν για τον μεγάλο διωγμό των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους... και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του καθεστώτος απαρτχάιντ στο Ισραήλ...

 

Το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, λ.χ ανέπτυξε το στρατιωτικό δόγμα “Dahiya”, το οποίο προβλέπει γενικευμένη καταστροφή κατοικημένων περιοχών και τη χρήση δυσανάλογα μεγάλης στρατιωτικής ισχύος...”.

 

Προσέξτε από πού -πιθανότατα- αντέγραψαν το “δόγμα Dahiya” οι σιωνιστές (νεο)ναζί:

 

“...Η δύναμή μας έγκειται στην ταχύτητα και στη βιαιότητά μας... Έχω δώσει εντολή -και θα τουφεκίσω όποιον τολμήσει να αρθρώσει έστω μία λέξη κριτικής- ο πολεμικός μας στόχος να μην είναι η κατάκτηση της μιας ή της άλλης γραμμής, αλλά η φυσική εξόντωση του εχθρού. Να γιατί απέστειλα -προς το παρόν, μόνο στην Ανατολή- τους στρατιώτες μου με την νεκροκεφαλή, οι οποίοι και έχουν λάβει τη διαταγή να εξοντώνουν χωρίς δισταγμό και δίχως κανένα έλεος κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί που ανήκει στην πολωνική φυλή και μιλάνε πολωνικά. Μόνο έτσι θα κατακτήσουμε τον ζωτικό χώρο που έχουμε ανάγκη. Ποιος θυμάται σήμερα την εξόντωση των Αρμενίων;...

 

...Αυτός είναι ο πιο σπλαχνικός τρόπος να κάνεις πόλεμο: γιατί τους προκαλεί φόβο...” -είναι ο Αδόλφος Χίτλερ στο “Η Πολιτιστική Επανάσταση του Ναζισμού”.

 

Το ναζιστικό-σιωνιστικό δόγμα “Dahiya” δεν είναι άλλο από αυτό που ο Μητσοτάκης και ο Γεραπετρίτης ονομάζουν σεμνά και ταπεινά “ασύμμετρη άμυνα”!!!

 

“...Στην περίπτωσή μας -συνεχίζει ο Άρης- το βασικό “προξενιό” μεταξύ ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του Ισραήλ γίνεται μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων “έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης”- ένας από τους δεκάδες τρόπους με τους οποίους οι Βρυξέλλες στηρίζουν το ισραηλινό απαρτχάιντ.

 

Παρ' όλα αυτά, αρκετά ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν αναπτύξει και άμεσες διμερές σχέσεις... όπως το Thess INTEC (Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς στη Θεσσαλονίκη) το οποίο χρηματοδοτείται με 200 εκατ ευρώ από ισραηλινά funds.

 

Το Thess INTEC έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πάρκο Gav-Yam Negev, που δημιουργήθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Innovation Base Camp στο Μπερ Σεβά, στην έρημο Νεγκέβ.

 

Πρόκειται για την περιοχή όπου σταδιακά μεταφέρονται τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα του Ισραηλινού στρατού, μεταξύ των οποίων και η περίφημη Unit 8200, πρώην στελέχη της οποίας δημιούργησαν εφαρμογές παρακολούθησης όπως το Pegasus και το Predator...

 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Base Camp, Uzy Zwabner που μίλησε στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αποτελέσει κομβικό σύνδεσμο ανάμεσα σε Έλληνες ερευνητές και εταιρείες ή ιδρύματα που ουσιαστικά λειτουργούν είτε κατ' εντολή είτε σαν βιτρίνα των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων...”.

 

Ιδού γιατί είναι δικαιολογημένη η ανησυχία του ερευνητή ώστε να γράψει: “...Στις ΗΠΑ οι φοιτητές κατάλαβαν τους κανόνες του παιχνιδιού και είπαν “Ως εδώ”. Στην Ελλάδα;...”.

 

Υπάρχει βέβαια και η αισιοδοξία της γνώσης που στηρίζει η ενημέρωση που δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν ή και να κρύψουν.