Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στη Ξάνθη στους χώρους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το Φεστιβάλ ρομποτικής «FIRST® LEGO® League Expo» με την συμμετοχή 10 ομάδων Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) και 2 ομάδες Discover (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών).

 

Τα FIRST® LEGO® League Explore και FIRST® LEGO League Discover επικεντρώνονται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των μικρών παιδιών για την επιστήμη και την τεχνολογία.

 

Πρόκειται για προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να διεγείρουν την περιέργεια των μικρών παιδιών και να τα κατευθύνουν προς τις επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις του κόσμου γύρω τους, γνωρίζοντας τα τον μαγικό κόσμος του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

 

Οι μαθητές των ομάδων ρομποτικής που συμμετείχαν έπαιξαν, διασκέδασαν, έκαναν νέους φίλους και παρουσίασαν τις πραγματικά πολύ αξιόλογες εργασίες που ετοίμασαν για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

A group of boys with their faces outDescription automatically generated

Η Καβάλα εκπροσωπήθηκε με μία μόνο ομάδα, τους Robo Genius (Explore) του Sparmatseto Robotics Kavala, οι οποίοι δείχνοντας πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας απέσπασαν το βραβείο προγραμματισμού για την εργασία που άψογα παρουσίασαν.

A group of people posing for a photoDescription automatically generated

Το Sparmatseto Robotics θέλει να δώσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μικρούς του μαθητές και στους γονείς τους, που αφοσιωμένοι στον σκοπό τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποδεικνύοντας στην πράξη όλα αυτά που διδάχτηκαν την εκπαιδευτική χρονιά που πέρασε.

A group of people around a table with a table with lego blocksDescription automatically generated

Την επιμέλεια και την άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ είχαν η Eduact και το Xanthi Tech Lab.

(δελτίο Τύπου)