«Έμαθα θα έρθει ο Μάριος Μάζαρης στην Καβάλα. Τι λες, πάμε;»

 

Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το ταξίδι!

 

Στο σχόλασμα, μέσα από έναν καθημερινό διάλογο μεταξύ γονέων και νηπιαγωγού.

 

Κι έτσι, τον Φλεβάρη μια μέρα με απαγορευτικό παιδιά, γονείς και νηπιαγωγός παρακολούθησαν την βιβλιοπαρουσίαση του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Μάριου Μάζαρη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

 

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτόν το ξεχωριστό άνθρωπο, που κέρδισε το κοινό με το χαμόγελο, το χιούμορ και την αμεσότητά του!

 

Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Θάσου του έκαναν δώρο ένα χειροποίητο άλμπουμ με τις ομορφιές της Θάσου που έφτιαξαν στο Νηπιαγωγείο και τον κάλεσαν να επισκεφτεί το νησί.

 

Στην τελευταία σελίδα η Κλαούντια ζήτησε μια βιβλιοθήκη, για να διαβάζει με τους φίλους της… ο Μάριος έκανε πραγματικότητα και τα δυο αιτήματα των μικρών μαθητών!

 

Με τη βοήθειά του συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 120 βιβλία για τη βιβλιοθήκη του 2ου Νηπιαγωγείου Θάσου και αποδέχτηκε την πρόσκληση των παιδιών!

 

Ο Μάριος άκουσε τις ανάγκες των παιδιών, έδωσε αξία στις σκέψεις και στις ιδέες τους, κίνησε γη και ουρανό για να τις ικανοποιήσει…

 

Το σχολείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Θάσου και τις εκδόσεις Μεταίχμιο βοήθησαν τα παιδιά να οργανώσουν την επίσκεψη του καλεσμένου τους!

 

Κι έτσι το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 το πρωί βρέθηκε στη Θάσο ο Μάριος Μάζαρης, στην αίθουσα του Καλογερικού, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Το πηγάδι με τα χθες», μέσα από παιχνίδι, κι έκανε μικρούς και μεγάλους να χαμογελάσουν.

 

Το μαγικό του πηγάδι με τα χθες έφερε πιο κοντά τα χρώματα και τις ιστορίες που όλοι έχουμε μέσα μας!

 

Η αίθουσα πλημμύρισε από παιδικές φωνές και  χαμόγελα!

 

Στη συνέχεια, όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, δίπλα στη θάλασσα, άπλωσαν την «μπουγάδα της ευτυχίας», με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολεία, σύλλογοι

γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά απ’ όλο το νησί!

 

Όλοι μαζί, για ένα κοινό σκοπό.

 

Τα παιδιά διακόσμησαν τα λευκά μπλουζάκια με φαντασία και μεράκι, αποτύπωσαν τι σημαίνει «ΕΥΤΥΧΙΑ» και κατάλαβαν πως δεν είναι το ίδιο για όλους, πως δεν είναι δεδομένη, πως ίσως κρύβεται… στα απλά!

 

Τελικά, τα καλύτερα ταξίδια είναι τα αυθόρμητα! 

 

(δελτίο Τύπου - 2ο Νηπιαγωγείο Θάσου-Σύλλογος γονέων /κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Θάσου)