Με τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Κιρμικίρογλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό την Πέμπτη 16 Μαΐου. 

 

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, καθώς όπως τόνισε υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προσλήψεις υπαλλήλων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

 

Οι δηλώσεις του κ. Ιωσηφίδη και του κ. Κιρμικίρογλου.

 

 

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο KavalaNews.gr μετά την συνάντηση είπε μεταξύ άλλων: 

«Ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση διότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως όλες οι περιφέρειες έχει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης. Ενδεικτικά αναφέρω ότι όταν έληξε ο θεσμός της Νομαρχίας και τον διαδέχθηκε η περιφερειακή αυτοδιοίκηση οι υπάλληλοι στην πρώην Νομαρχία Καβάλας ήταν γύρω στους 550 και σήμερα είναι 130. Τονίσαμε την ανάγκη προσλήψεων. 

 

Ο γενικός γραμματέας συναντήθηκε και αντιπροσωπεία εργαζομένων από όλες τις υπηρεσίες στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Το πρόβλημα το γνωρίζει και το αντιλαμβάνεται και πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει βελτίωση με τις προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί από τον ΑΣΕΠ». 

 

Δηλώσεις έκανε και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος τόνισε: 

«Ήταν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση αυτή που κάναμε σε συνεργασία και με τον σύλλογο εργαζομένων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. 

 

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα θέματα της στελέχωσης της περιφέρειας, θέματα που αφορούν το προσωπικό, την αξιολόγησή του, τη σταδιοδρομία του, αλλά συνολικά ζητήματα που αφορούν στη δημόσια διοίκηση. 

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με περιφέρεια. Θέλουμε να έχουμε διάλογο, θέλουμε να βρίσκουμε λύσεις και μέσα από το μεταρρυθμιστικό έργο που θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες, όπως το μπόνους στον δημόσιο τομέα, η αξιολόγηση των υπηρεσιών από τους πολίτες, τη βελτίωση των προσλήψεων και την ταχύτητα με τον τρόπο που γίνονται, να λυθούν προβλήματα που σήμερα εντοπίζονται στις δημόσιες υπηρεσίες».