Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βρέθηκε στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης και συνομίλησε με επαγγελματίες και καταναλωτές.

 

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως:

“ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχει προκαλέσει την απόλυτη ησυχία εδώ μέσα στην αγορά. Έχουν κλείσει πολλές θέσεις που ήταν παλιά ζωντανές επιχειρήσεις, καταστήματα, έμποροι και αυτή τη στιγμή οι συμπολίτες μας έχουν πάει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες αλυσίδες για να παίρνουνε τα βασικά τους αγαθά. Η ακρίβεια ταλανίζει τον ελληνικό λαό και πραγματικά φτωχοποιεί τον κόσμο με εκθετικό τρόπο.”

 

Οι δηλώσεις

 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρέθηκε στην Δημοτική Αγορά της πόλης και συνομίλησε με επαγγελματίες και καταναλωτές και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είμαστε στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας και τον βουλευτή Επικρατείας κ. Αποστολάκη και αυτό το οποίο επικρατεί είναι για ακόμη μια φορά η απόδειξη ότι να νούμερα και οι δείκτες της Eurostat περί αγοραστικής δύναμης που μας τοποθετούν, μαζί με την Βουλγαρία, στον πάτο της Ευρώπης, όπως και η ακρίβεια, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχουν προκαλέσει την απόλυτη ησυχία εδώ μέσα στην αγορά.

 

Έχουν κλείσει πολλές θέσεις που ήταν παλιά ζωντανές επιχειρήσεις, καταστήματα, έμποροι και αυτή τη στιγμή οι συμπολίτες μας έχουν πάει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες αλυσίδες για να παίρνουνε τα βασικά τους αγαθά. 

 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ένας καταστηματάρχης μου είπε ότι εκεί που προμηθεύονταν ψάρι δύο φορές την εβδομάδα τώρα παίρνουν μία φορά στις δεκαπέντε ημέρες. 

 

Αυτό και μόνο μας δείχνει το πόσο η ακρίβεια ταλανίζει τον ελληνικό λαό, και πόσο έξω από τα αστικά κέντρα όπως εδώ στην Θράκη, που είναι μια παραμελημένη περιοχή της χώρας μας, η ακρίβεια πραγματικά φτωχοποιεί τον κόσμο με εκθετικό τρόπο.

 

Άρα χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας. Να υπενθυμίσω βέβαια ότι ο πρωθυπουργός αποκαλούσε την ακρίβεια «εισαγόμενη» προεκλογικά και τώρα έρχεται και αποκαλεί την χώρα μας μπανανία και υπόσχεται ότι θα πολεμήσει την ακρίβεια και ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα, και τα οποία βέβαια για κάποιο λόγο καθυστερούν – δεν καταλαβαίνω γιατί-.

 

Αν θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον κόσμο, να μειώσει στο 0% τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να βάλει ένα πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει το ρεύμα του, αντί να αφήνει τα ολιγοπώλια και επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι υπάρχουν ολιγοπώλια και στους μεσάζοντες στα τρόφιμα και στις τράπεζες, με το μεγάλο κόστος συναλλαγών, και φυσικά στο ηλεκτρικό ρεύμα. 

 

Προτάσεις υπάρχουν, η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και εάν θέλουν να λένε στον κόσμο ότι η ακρίβεια δεν υπάρχει ή ότι δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, ας έρθουν κι εκείνοι εδώ στην Αγορά της Ξάνθης να δουν πώς έχει μαραζώσει».

 

Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στην πόλη ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του επόμενος σταθμός θα είναι η πόλη της Δράμας.”