Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, τον δήμαρχο Θάσου και τους Δημοτικούς Συμβούλους στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

 

Η επιστολή αφορά τις παιδικές χαρές του Δήμου Θάσου.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Με αφορμή την εικόνα της παιδικής χαράς του Πρίνου (φώτο) ενός Δημοτικού διαμερίσματος περίπου 1300 κατοίκων, η οποία εξυπηρετεί τα παιδιά από τα διπλανά σχολικά συγκροτήματα και  είναι μέσα στο παζάρι.

 

Με αφορμή τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό παιδιού σε παιδική χαρά του νομού από το σπάσιμο τραμπάλας κατά τη χρήση της.

 

Δηλώνουμε την ανησυχία μας σχετικά με την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων στο σύνολο των αντίστοιχων παιδικών χαρών που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου Θάσου.

 

Ιδιαίτερα ανησυχούμε εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης του Δήμου από το κράτος και της έλλειψης μόνιμου επιστημονικού, τεχνικού και εργατικού δυναμικού που θα έπρεπε να επιφορτιστεί το καθήκον της επίβλεψης, του περιοδικού ελέγχου και της συντήρησης των παιδικών χαρών.

 

Παράλληλα και κατά γενική ομολογία, οι χώροι αυτοί, είναι απαραίτητοι για την ομαλή ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών όλων των ηλικιών, όπως και για την κοινωνικοποίησή τους Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη να λειτουργούν σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η  Δημοτική  αρχή (επειδή θεωρούμε ότι το θέμα είναι σοβαρό παρακαλούμε να μας δοθεί γραπτή απάντηση):

 

- Πότε πραγματοποιήθηκε τελευταία φορά έλεγχος στις παιδικές χαρές του Δήμου;

 

- Κάθε πότε είναι προγραμματισμένο να γίνεται περιοδικός έλεγχος;

 

- Ποιες παιδικές χαρές στην επικράτεια του Δήμου έχουν λάβει την ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: • της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, • ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και • της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης;

 

- Ποιες παιδικές χαρές δεν έχουν την απαραίτητη αδειοδότηση και τι μέτρα έχει πάρει ο Δήμος για αυτές ώστε να αδειοδοτηθούν;

 

- Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Δήμου για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών;

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΓΩΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

(δελτίο Τύπου)