Αναπροσαρμόζει τις κινήσεις της για την προστασία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας η αστυνομία μετά τον σάλο που προκάλεσε η γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

 

Πλέον η Ελληνική Αστυνομία με δελτίο Τύπου ενημερώνει πως εξασφάλισε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

 

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ έχει οριστεί και λειτουργεί «safe house» και στην Καβάλα, ωστόσο η τοποθεσία είναι απαραίτητο να μείνει μυστική για την προστασία των θυμάτων.

 

Ο χώρος όπως και όλα τα «safe houses» φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ, σε συνεργασία με τις δομές του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς κοινωνικούς φορείς, θα παρέχεται στα θύματα κάθε αναγκαία υποστήριξη.

 

Η μεταφορά των θυμάτων στα «safe houses» θα πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία. Τα θύματα δηλαδή θα καλούν την αστυνομία και θα δηλώνουν εάν κινδυνεύουν και εάν επιθυμούν να μεταφερθούν σε «safe house». Η αστυνομία, σύμφωνα με την ίδια, θα στέλνει περιπολικό για να μεταφέρει τα θύματα με ασφάλεια.

 

Οδηγίες για καταγγελίες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας (εδώ)