Την αντίθεσή τους στον κανονισμό πυροπροστασίας μέσα ή δίπλα σε δασικές εκτάσεις εξέφρασαν οι κάτοικοι του Ζυγού και Νέου Ζυγού Καβάλας που συμμετείχαν στη Λαϊκή Συνέλευση.

 

​​​​​​​Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει: 

 

Εμείς οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Συνέλευση κάτοικοι του Ζυγού και Νέου Ζυγού Καβάλας πού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απρίλη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ζυγού είμαστε αντίθετοι στον κανονισμό πυροπροστασίας εντός η πλησίον δασικών εκτάσεων (ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019).

 

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την στοχοποίηση των πολιτών και τήν μεταβίβαση ευθυνών που ανήκουν αποκλειστικά στο κράτος όσον αφορά την πυροποστασία των ακινήτων τους από εξωγενείς παράγοντες.

 

Είμαστε αντίθετοι με τα άδικα μέτρα πού υποχρεώνει να λάβουν οι πολίτες όπως και τα έξοδα υλοποίησής τους.

 

Τέτοιου είδους μέτρα πού τελειώνουν σε πρόστιμα δεν ταιριάζουν με την δημοκρατία μας.

 

Ζητάμε να συμπαραταχθούν όλοι σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι τού νομού Καβάλας ώστε να αποσυρθεί αυτός ο άδικος και ανεφάρμοστος νόμος.

 

Ζητάμε επίσης την συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημά μας από τον Δήμο Καβάλας και να το θέσει προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε ο νόμος να ξαναμελετηθεί και να αναδιατυπωθεί ο κανονισμός αυτός χωρίς να σηκώσουν οι πολίτες τα βάρη του αλλά το κράτος, η Περιφέρεια η ο Δήμος.

 

Δασαρχείο, Πυροσβεστικό σώμα, επιστήμονες από κοινού μπορούν να εκπονήσουν ένα σύγχρονο σχέδιο πυροπροστασίας που να ανταποκρίνεται στις σημερινές και αυριανές ανάγκες προς όφελος τού λαού, χωρίς τραγωδίες και θύματα με κόστος χωρίς όφελος και χωρίς μετάθεση ευθυνών.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

(δελτίο Τύπου)