Στα πλαίσια του σημερινού εορτασμού της γιορτής της γυναίκας, ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αισθανόμαστε την αδήριτη ανάγκη από την μεριά μας να ευχηθούμε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου και ιδιαιτέρως στις γυναίκες συναδέλφους που κοσμούν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας υγεία, δύναμη και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, αλλά και ταυτόχρονα να επαινέσουμε το ανεκτίμητο και πολυσήμαντο έργο που επιτελούν στην προάσπιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας του πολίτη, παράλληλα με τους λοιπούς πολλαπλούς ρόλους που έχουν στην κοινωνία και την οικογένεια ως σύζυγοι, σύντροφοι, μητέρες κλπ.

 

Γίνεται μνεία ότι η Ένωση μας, στην κατεύθυνση της ανάδειξης της σημασίας της γυναίκας Αξιωματικού-αστυνομικού, συμμεριζόμενη τα προβλήματα και την ιδιαιτερότητά τους, πρόσφατα σύστησε Γραμματεία Γυναικών, που την αποτελούν πέντε (5) γυναίκες μέλη μας, από διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες της Γ.Ε.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ., με σκοπό την επισταμένη παρακολούθηση των ζητημάτων που άπτονται στη φύση της.

 

Στο σημείο αυτό και επ’ ευκαιρία της ημέρας, θα θέλαμε να αναφερθούμε ενδεικτικά στη δράση δύο μελών της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης, που στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων τους, προβάλλουν το ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Συγκεκριμένα, η Αστυνόμος Β΄ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ Ειρήνη που υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, προβαίνει σε διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές σχολείων με σκοπό την εμπέδωση της κυκλοφοριακής αγωγής στην νεολαία μας και την μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων με πολύ θετικές εντυπώσεις.

 

Συνάμα, η Ανθυπαστυνόμος  ΣΑΝΤΟΛΗ Κλεονίκη, που υπηρετεί στο Γραφείο Διαβατηρίων της Δ.Α. Δράμας, κατά την χρονική διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης των διαβατηρίων, προσεγγίζει με ζεστασιά τα μικρά παιδιά που περιμένουν υπομονετικά, δίνοντας τους την δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της ζωγραφικής, κάτι που αποτυπώνεται στα πολλά έργα ζωγραφικής που έχουν δωριθεί από  τα παιδιά αυτά στην  ίδια και τους συνεργάτες της, και κοσμούν ως «έργα αγάπης», παρακείμενο χώρο του Γραφείου Διαβατηρίων της Δ.Α. Δράμας.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αναστάσιος Δραγουδάκης, Αστυνόμος Α΄