Οι απόφοιτοι του τμήματος Υποκριτικής, Θεάτρου & Κινηματογράφου του ΣΑΕΚ Καβάλας (πρώην ΔΙΕΚ – Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) που συμμετέχουν στην θεατρική σκηνή του ΣΑΕΚ, παρουσίασαν προ ημερών στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Αντιγόνη Βαλάκου» το θεατρικό έργο «Ελευθερία γένους θηλυκού».

 

Ο σκηνοθέτης του έργου Μάκης Ακριτίδης, ευχαριστεί όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή της παράστασης. 

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

Η προσπάθεια αυτή των αποφοίτων σπουδαστών ξεκίνησε με πολύ όρεξη και διάθεση από όλους πριν ενάμιση χρόνο. Ήταν ομολογουμένως ένα δημιουργικό ταξίδι για τους αποφοίτους του ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ) του τμήματος Υποκριτική, Θεάτρου και Κινηματογράφου. 

 

Δημιουργήσαμε έτσι την θεατρική σκηνή ΣΑΕΚ Καβάλας.

 

Πριν από λίγες μέρες με την παρουσίαση του έργου στην Ελευθερούπολη και στην Καβάλα στο «Αντιγόνη Βαλάκου» φτάσαμε, όχι στο τέλος, αλλά στην αφετηρία μιας νέας προσπάθειας.

 

Ευχαριστώ θερμά τον διευθυντή του ΣΑΕΚ κ. Γρηγόρη Ιωσηφίδη που μας στήριξε έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ευχαριστώ και το τμήμα μαγειρικής του ΣΑΕΚ την κ. Θωμά Αγγέλου για τις υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες των σπουδαστών που προσφέρθηκαν στο περιθώριο της παρουσίασης του θεατρικού έργου.

 

Ευχαριστίες αξίζουν όμως και στους ταλαντούχους Καβαλιώτες φωτογράφους της ομάδας φωτογραφίας ΔΕΚΑ για την φωτογραφική κάλυψη των παραστάσεων

 

Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους και κυρίως την κ. Κάλη Πρεπόνη.

 

Επίσης, θερμές ευχαριστίες πρέπει να δώσω στον κ. Κώστα Πεφάνη και στον καθηγητή κ. Στέφανο Ναλμπάντη για την παρουσία τους αλλά  και σε όλους τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην παράσταση.

 

Με την παρουσία και το θερμό χειροκρότημά τους ενθάρρυναν τους απόφοιτους μας να συνεχίσουν αυτή την πολύ όμορφη προσπάθεια.

 

Σημαντική ήταν η στήριξη που είχαμε από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην υλοποίηση της προσπάθειάς μας.

 

Τέλος, ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ κ. Αρχέλαο Γρανά όπως επίσης και τα στελέχη του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για την παραχώρηση του «Αντιγόνη Βαλάκου» και τη βοήθεια που μας προσέφεραν.