Η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του Τομέα Δράμας του ΕΚΑΒ στην έδρα του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Καβάλα, χωρίς την απαραίτητη μετάθεση προσωπικού, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους εργαζομένους, οι οποίοι συχνά γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολίτες.

Για την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καβάλας με προσωπικό του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και τη στελέχωση του υπό ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο, ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα "Στελέχωση Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας"

 

Στις 19 Μαΐου 2015 έγινε μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Δράμας στην έδρα του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Καβάλα και πλέον για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών του Νομού Δράμας, οι εντολές δίνονται από το Επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ Καβάλας στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και του Τομέα του ΕΚΑΒ Δράμας.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, η Προϊσταμένη Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Καβάλας, προκειμένου να συνδράμει στο έργο των τηλεφωνητών του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, απέστειλε πρόσκληση ενδιαφέροντος, προς όλους τους εργαζομένους κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Τομέα ΕΚΑΒ Δράμας, για προσωρινή μετακίνηση προσωπικού στο ΕΚΑΒ Καβάλας.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό σε συνδυασμό με τις αυξημένες αρμοδιότητες που ανέλαβε η υπηρεσία στην Καβάλα έχουν επιβάλει τη διαρκή μέχρι και σήμερα παράταση της αρχικής προσωρινής μετακίνησης δύο εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δράμας στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Οι δύο υπάλληλοι υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης στο ΕΚΑΒ Καβάλας, η οποία έγινε δεκτή με την από 16-07-2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ. Το θέμα της τεκμηρίωσης αναγκαιότητας της μετάθεσης των δύο υπαλλήλων παραπέμφθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις (14 Οκτωβρίου 2015, 23 Νοεμβρίου 2015 και 26 Ιανουαρίου 2016) γνωμοδότησε θετικά υπέρ της μετάθεσης των υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Δράμας στο ΕΚΑΒ Καβάλας, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνησή τους.

Η Καβάλα εκτός του τηλεφωνικού κέντρου έχει δύναμη πληρωμάτων 32 ατόμων, βγάζει 3 ασθενοφόρα πρωί, 3 απόγευμα και 3 βράδυ, έχει οφειλόμενα ρεπό 632, κανονικές άδειες 534 και μέσο όρο περιστατικών 850. Η Δράμα έχει πλήρωμα 26 ατόμων, βγάζει 2 ασθενοφόρα πρωί, 2 απόγευμα και 2 βράδυ, έχει οφειλόμενα ρεπό 595, κανονικές άδειες 391 και μέσο όρο περιστατικών 550.

Κατόπιν των παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

  1. Προτίθεστε να μεριμνήσετε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάθεσης των δύο υπαλλήλων από το ΕΚΑΒ Δράμας στο ΕΚΑΒ Καβάλας;
  2. Σε συνέχεια της πρόσκλησης του Προέδρου του ΕΚΑΒ (ΑΠ46639-16/12/2015) για μετακίνηση-μετάθεση προσωπικού του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σε Τομείς ΕΚΑΒ που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης, πότε αναμένεται να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Καβάλας;
  3. Πότε πρόκειται να στελεχωθεί ο υπό ίδρυση τομέας του ΕΚΑΒ στη Θάσο;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Παναγιωτόπουλος