Το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας επισκέφθηκε το φιλοζωικό σωματείο "Αίσωπος", στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων. 

 

Ενημέρωσαν τους μαθητές για τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας των αδέσποτων ζώων.

 

Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Το φιλοζωικό σωματείο "Αίσωπος" συμμετείχε ενεργά στην εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των καθηγητών, εθελοντές του σωματείου μας επισκέφθηκαν το 3ο και 4ο γυμνάσια Καβάλας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας των αδέσποτων ζώων.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε εκατοντάδες μαθητές για τη σημασία του σεβασμού, της φροντίδας και της ευαισθητοποίησης έναντι των ζώων που βρίσκονται σε αδιέξοδες καταστάσεις. Μέσα από πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, πρακτικά παραδείγματα και διάλογο, οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα και τις διάφορες πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν για τη βελτίωση της κατάστασής τους.

 

Εκ μέρους του "Αισώπου", θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που μας υποδέχθηκαν με τόσο θερμό και φιλικό τρόπο. Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός τους μας ενέπνευσαν και ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων στην περιοχή μας. Σημαντική επίσης η έμπρακτη βοήθεια των μαθητών-καθηγητών με την συγκινητική για εμάς προσφορά τους σε τροφές και υλικό, απαραίτητα για τα αδέσποτα που φροντίζουμε σε καθημερινή και 24ώρη βάση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να μάθετε πώς μπορείτε να στηρίξετε το έργο του Φιλοζωικού Σωματείου "Αίσωπος", μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο mail: [email protected] και στην σελίδα: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064815277771&locale=el_GR

 

Με εκτίμηση,

 

Δέσποινα Αβραμίδου

Πρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτιστικού & ζωοφιλικού σωματείου «Αίσωπος»