Μετά τα πολλά παράπονα πολιτών, για την απαγόρευση πρόσβασης στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού της Καβάλας, ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας έγινε για να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια των λιμανιών.

 

 

Η ανακοίνωση του ΟΛΚ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Σε συνέχεια του ανακύψαντος τις τελευταίες ημέρες ζητήματος πρόσβασης των πολιτών, αλλά και τυχόν στάθμευσης οχημάτων στα κρηπιδώματα ελλιμενισμού επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων του κεντρικού λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος», αρμοδιότητας της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., ενημερώνουμε τα εξής:

 

Στο πλαίσιο εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί λιμένων, αλλά και υιοθέτησης των σχετικών Κανονισμών Ασφαλείας από την αντίστοιχη ελληνική, η πρόσβαση προσώπων σε χώρους εφαρμογής του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλείας (ISPS), υπόκειται σε σειρά περιορισμών.

 

Επιπρόσθετα και σε συνέχεια αυστηρών εγκυκλίων του αρμόδιου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με ζητήματα υγιεινής και ασφαλείας (Safety and Security), η επιβολή των σχετικών μέτρων προστασίας των πολιτών και της ομαλής λειτουργίας της ναυσιπλοΐας καθίσταται αδιαπραγμάτευτη.”