Λιμάνι Καβάλας

Όλοι έχουμε ανάγκη για διακοπές, ξεκούραση και να γεμίσουμε...

Ξεκίνησαν από την Π. Ε. Καβάλας οι εργασίες στο Λιμάνι της Καβάλας, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ. Θα γίνουν επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στο κρηπίδωμα του μόλου, θα τοποθετηθούν σύγχρονοι προσκρουστήρες, θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο του λιμανιού στη χερσαία ζώνη

Κατέπλευσε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) η τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Ξένος». 

 

Υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Ανάδοχο εταιρία με την επωνυμία «Μεγκλή Κονστράξιον Ανώνυμη Τεχνική Τουριστική Εμποροβιομηχανική και Εργοληπτική Εταιρία με

Από το Σάββατο 13 Μαρτίου αρχίζουν τα δρομολόγια του οχηματαγωγού πλοίου «Αρμενιστής» από και προς το Λιμάνι της Καβάλας. Το πλοίο μεταφέρει αποκλειστικά φορτηγά και το δρομολόγιο που θα εκτελεί είναι Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα μία φορά την εβδομάδα.

Η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. έχει ήδη ολοκληρώσει από τον Αύγουστου 2020, τις χρονοβόρες διαδικασίες προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις της Συνθήκης Schengen με τη βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων της εταιρείας NEXT PLUS, κάτι το οποίο καθιστά τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας το μόνο από τους  Οργανισμούς Λιμένων της Ελλάδος που έχει ολοκληρώσει τις εν λόγω διαδικασίες.

 

Οι προσκρουστήρες αποτελούν στοιχεία του εξοπλισμού της ανωδομής των κρηπιδωμάτων, των λιμενικών έργων και τοποθετούνται στο κατακόρυφο μέτωπο των θέσεων πρόσδεσης των πλοίων έχοντας ως σκοπό την προστασία τόσο του πλοίου όσο και του λιμενικού έργου σε περίπτωση πρόσκρουσης

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το όπλο που εντοπίστηκε στη θάλασσα του λιμανιού της Καβάλας, περιείχε μία γεμιστήρα χωρίς πυρομαχικά, ενώ στη θήκη βρέθηκαν 25 φυσίγγια (δες

Ένα όπλο με σφαίρες μέσα σε θήκη ανασύρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου από δύτες οι που πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού σκάφους στο βυθό του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

 

Σε μία εποχή όπου η ηλεκτροκίνηση κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, στον τομέα των μεταφορών, η Καβάλα φαίνεται πως αποκτά του δικούς της "έξυπνους" σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

 

Στη λύση ενός χρόνιου προβλήματος, το οποίο απασχολούσε τους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και συγκεκριμένα στον υπήνεμο μώλο προχώρησε η Ο.Λ.Κ. Α.Ε..

 

"Σειρά εργασιών πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», ώστε να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει σύγχρονα και απαραίτητα πρότυπα ασφαλείας", αναφ

Τη χρηματοδότηση για τη σύνταξη μελετών δυο πολύ σημαντικών έργων για την Καβάλα, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή της πόλης και θα αναβαθμίσουν το κεντρικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», αποφάσισε το Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

 

Μια ηλικιωμένη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της ανέσυρε το φουσκωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου. Η γυναίκα βρέθηκε από άγνωστη αιτία, μέσα στη θάλασσα μερικά μέτρα από το λιμάνι της Καβάλας ενώ δίπλα της είχε και ένα μπαστούνι

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου άρχισαν να σχηματίζουν ουρά στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» οι οδηγοί των αυτοκινήτων για τα drive through τεστ covid19 που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στο γενικό πληθυσμό του νομού.

Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η Κυβέρνηση της ΝΔ επαίρεται για το ξεπούλημα των Περιφερειακών Λιμανιών, αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός με αφορμή τους διαγωναισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για την παραχώρηση των λιμανιών της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για την απώλεια των αισθήσεων του 51χρονου ημεδαπού κυβερνήτη Ε/Γ πλοίου, ενώ αυτός βρισκόταν στον προβλήτα του  λιμένα Καβάλας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, η Ελλάδα δεν είναι μόνη της», τονίζει σε συνέντευξή της η νέα Αμερικανίδα γενική πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι, υπογραμμίζοντας τη σημασία της Ελλάδας και των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας για τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

 

Για τα τρία περιφερειακά λιμάνια προς αξιοποίηση, το καθένα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης όχι μόνο τοπικά, αλλά και εθνικά, δηλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος Λαμπίρης τονίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα εκτός από τις δυνατότητες που έχουν να ενισχύσουν τη θέση τους στις εμπορευματικές μεταφορές, αποκτούν και ενεργειακό γεωστρατηγικό ρόλο.

 

Σε «μήλον της Εριδος» για παγκόσμιους και ισχυρούς «παίκτες» αναμένεται να εξελιχθούν η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και η υποπαραχώρηση του λιμανιού «Φίλιππος Β’» της Καβάλας.

 

“Με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε για το θέμα της κατασκευής του λεγόμενου ‘‘Εμπορικού Κέντρου’’ στο λιμάνι της πόλης, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας καλείται να πάρει θέση για το θέμα, αλλά επίσης και σε ζητήματα αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού του χώρου και αισθητικής που προβληματίζουν την κοινωνία και τους πολίτες της Καβάλας.

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό Ερυθρού σταυρού Καβάλας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 56χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 30χρονος.

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους πολίτες του ότι την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, θα καταπλεύσει στο λιμάνι "Απόστολος Παύλος" η πυραυλάκτος ΤΠΚ "Μυκόνιος", με σκοπό να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό και βουλγαρικό ζυγό

Αυτές τις ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι ο ΟΣΕ προωθεί την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Καβάλας μήκους 155 χλμ μέσω Ασπροβάλτας

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου άρχισε η διαδικασία της ανέλκυσης της νταλίκας που γύρω στο μεσημέρι της ίδιας ημέρας έπεσε στο λιμάνι της Καβάλας. Η νταλίκα στην πορεία της προς τη θάλασσα έκανε ζημιές σε δυο σκάφη που ήταν δεμένα στην πλωτή εξέδρα αλλά και στην ίδια την εξέδρα την οποία έσπασε. 

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές Μυτιλήνης, Καβάλας, Χίου, Βόλου, Κέρκυρας, Ρόδου, Ραφήνας, Χανίων, Πειραιά, Ελευσίνας, Θεσσαλονίκης, Μύρινας, Σάμου, Μυκόνου, Καλύμνου και Ναυπλίου, το χρονικό διάστημα από 14 Ιανουαρίου έως και 26 Μαΐου 2020, συνολικά τα παρακάτω..

Πολλοί ήταν οι Καβαλιώτες που το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαΐου βγήκαν για να κάνουν μια βραδινή βόλτα στο λιμάνι της Καβάλας αλλά και στην παραλιακή. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν αρκετός με αποτέλεσμα το λιμάνι της Καβάλας "Απόστολος Παύλος"

Η ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της Καβαλιώτικης κοινωνίας, συνιστά απότοκο του έντονου ενδιαφέροντος και της συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη

Σελίδες