Τον καταξιωμένο λογοτέχνη, Βασίλη Βασιλικό, θα τιμήσει η πόλη της Καβάλας, σε εκδήλωση που θα γίνει στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”, στις 23 Απριλίου.

 

Για τον Καβαλιώτη συγγραφέα θα μιλήσει στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την προσωπικότητα και το πολυδιάστατο έργο του Βασίλη Βασιλικού. Ο παγκοσμίως καταξιωμένος λογοτέχνης,  γεννήθηκε στην πόλη μας τον Νοέμβριο του 1934 διατηρώντας με αυτή και το αγαπημένο του νησί τη Θάσο, στενούς δεσμούς μέχρι το τέλος της ζωής του. 

 

Η γενέτειρά του τον τίμησε εν ζωή δίνοντας το όνομά του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Πέντε μήνες μετά το θάνατό του, η πόλης μας του αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, σε μία προσπάθεια να τον τιμήσει και να υπενθυμίσει σε όλους τη σημαντική συμβολή του τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Παγκόσμια Λογοτεχνία. 

 

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και η Εταιρεία Συγγραφέων, διοργανώνουν τη σημαντική εκδήλωση: «Τιμή και Μνήμη Βασίλη Βασιλικού», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 20:30, στο Δημοτικό  θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

 

Για τον Καβαλιώτη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

  • Κώστας Γαβράς, Σκηνοθέτης 
  • Θανάσης Αγάθος, Συγγραφέας
  • Διαμαντής Αξιώτης, Συγγραφέας
  • Αλέξης Ζήρας, Κριτικός,  Συγγραφέας και η
  • Ευρυδίκη Βασιλικού

 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος, Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης και η Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων, Άννα Αφεντουλίδου.

 

Συντονισμός: Εύα Οικονόμου – Βαμβακά, καλλιτεχνική διευθύντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 

‼️ΠΡΟΣΟΧΗ: Η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη των ΔΩΡΕΑΝ δελτίων εισόδου που έχουν εκδοθεί για την καλύτερη διαχείριση του χώρου του Θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου».

 

Θα διατεθούν (διάθεση μέχρι δύο Δελτίων ανά άτομο) από τη Δευτέρα 8 Απριλίου στους παρακάτω χώρους:

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας (1ος όροφος) τις μέρες και ώρες: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:00 – 15:00 και Τρίτη – Τετάρτη: 13:00 – 20:00.

 

Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Καβάλας (πρώην περίπτερο ΕΟΤ) τις μέρες και ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 15:00.”