Όλη τους την οργή για το προσχέδιο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου που έχει δει το φως της δημοσιότητας έβγαλαν οι αγρότες του νομού Καβάλας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας με αφορμή την επίσκεψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου.

Η εκδήλωση είχε ήδη αρχίσει όταν περίπου 100 αγρότες θέλησαν να μπουν μέσα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Όταν ζητήθηκε από την αστυνομία να περάσει μόνο η αντιπροσωπεία τους οι αγρότες άρχισαν να φωνάζουν, διακόπτοντας την εκδήλωση που γινόταν μέσα στην αίθουσα. Ο βουλευτής, Τάκης Εμμανουηλίδης που βγήκε στην είσοδο του αμφιθεάτρου να δει τι ακριβώς συνέβαινε, ζήτησε από τους αστυνομικούς να αφήσουν όλους τους αγρότες να περάσουν.

Οι αγρότες πέρασαν, εισβάλλοντας επεισοδιακά στην αίθουσα που γινόταν η εκδήλωση ζητώντας επιτακτικά τον λόγο από τον Σωκράτη Φάμελλο για τα μέτρα που προτίθεται να περάσει η κυβέρνηση. Ενώ ο κ. Φάμελλος μάταια προσπαθούσε να τους πείσει να μιλήσουν χωρίς φωνές για να υπάρξει διάλογος, η κατάσταση ξέφυγε τελείως όταν κάποιος από το ακροατήριο χαρακτήρισε τους αγρότες φασίστες.

Τελικά φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αρνήθηκαν οποιοδήποτε διάλογο με τον κ. Φάμελλο και διάβασαν στο μικρόφωνο τα αιτήματά τους. Οι βουλευτές της Καβάλας κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια να πείσουν τους αγρότες να μείνουν να συζητήσουν καθώς, όπως τους έλεγαν έχουν παραπλανηθεί και δεν γνωρίζουν ακριβώς τους λόγους για τους οποίους φωνάζουν και κατακρίνουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Κανένα επιχείρημα δεν έπεισε τους αγρότες οι οποίοι δεν φάνηκε να έχουν οποιαδήποτε διάθεση συνεννόησης.

Η μόνη απάντηση που έδωσαν ήταν ότι απευθείας διάλογος οργανώθηκε να γίνει στην Κομοτηνή. Μια διαδικασία ωστόσο την οποία οι βουλευτές δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν καθώς έπρεπε να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό ομιλητή τον πρωθυπουργό.

 

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καταγγέλλει την ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια μιας μικρής μερίδας αγροτών, που εδώ και καιρό εκτελώντας πιστά το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης εμπόδισαν, με βίαιο τρόπο την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης που ως στόχο είχε την ενημέρωση των πολιτών για τα φλέγοντα θέματα του προσφυγικού, του ασφαλιστικού και της διαπλοκής.

Ας μας απαντήσουν οι πρωταγωνιστές  της χθεσινής «παράστασης» για ποιο λόγο αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, στερώντας από τους αγρότες της περιοχής μας την ανάδειξη των προβλημάτων τους;

Ας μας απαντήσουν για ποιο λόγο αρνήθηκαν την πρόταση να πάρουν μέρος σε ισότιμο διάλογο κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης;

Ας μας απαντήσουν για ποιο λόγο αρνήθηκαν να ακούσουν για το όργιο της διαπλοκής που εδώ και σαράντα χρόνια οδήγησε τη χώρα και το λαό μας στη φρίκη των μνημονίων.

Ας μας απαντήσουν γιατί αρνήθηκαν να ακούσουν για το προσφυγικό που αποτελεί το μείζον πρόβλημα της χώρας μας. Δεν συνειδητοποιούν επιτέλους ότι η χώρα μας κινδυνεύει να συνθλιβεί ανάμεσα στις Συμπληγάδες ενός απάνθρωπου συστήματος που απεργάζεται το αύριο της χώρας μας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας  πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα σεβόμενος την αγωνία των αγροτών επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αντιδράσεις υποκινούνται από κάποιους ελάχιστους αγρότες που θίγονται τα προκλητικά συμφέροντα τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να εξοριστούν οι πραγματικοί αγρότες από τη γη τους. Δίνουμε μάχη γι αυτό. Όπως δίνουμε μάχες για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες που για δεκαετίες κάνοντας κολεγιές με ένα ένοχο πολιτικό σύστημα καταλήστευσαν το μόχθο των πραγματικών αγροτών. Του δηλώνουμε ότι το πάρτυ τους έχει τελειώσει.

Καλούμε τους ανθρώπους της υπαίθρου να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης που ένα μόνο στόχο έχει: το να σταθεί όρθια η κοινωνία υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών . Οι κρυφοί πόθοι τους για ανατροπή την κυβέρνησης της Αριστεράς με σκοπό να επιστρέψουμε στον «όμορφο κόσμο ηθικό, αγγελικά πλασμένο» δεν θα τους επιτρέψουμε να επαληθευτούν.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 5/3/2016