Την Τρίτη (26/03), ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, βρέθηκε στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης και είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

“Στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

 

Ο κ. Περιφερειάρχης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ.

Γιάννη Γκαράνη, τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Απόστολο Ιωάννου και συνεργάτες τους, και είχε ως στόχο την εθιμοτυπική συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.

Βαρθολομαίο. 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αναπτυξιακή προσπάθεια που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η οποία έχει ανθρωποκεντρικό πρόσημο, αλλά και φιλοπεριβαλλοντικό προσανατολισμό, καθώς ο Παναγιώτατος επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτούς του τομείς.

 

Ο κ. Τοψίδης χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την συνάντηση του με τον κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Περιφερειάρχης είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και κάθε επίσκεψή του συνιστά μέγιστη τιμή και ευλογία για τον τόπο μας.

 

Σύμπαντα τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν τον σεβασμό τους στο πρόσωπο και το πολυεπίπεδο έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εκφράζοντας του την προσδοκία τους να επισκεφτεί για ακόμη μία φορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.”