Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2024 η συναυλία της χορωδίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Νέα Υόρκη) West Point Glee Club και ενός τμήματος του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

 

Σε δελτίο Τύπου σχετικά με τη συναυλία ο Δήμος Καβάλας αναφέρει:

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία της χορωδίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Η.Π.Α. (Νέα Υόρκη) West Point Glee Club και του Μουσικού Σχολείου Καβάλας

 

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η συναυλία της χορωδίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Νέα Υόρκη) West Point Glee Club και ενός τμήματος του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Καβάλας!

 

Η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης γέμισε από νωρίς, καθώς δεκάδες Καβαλιώτες και φίλοι της μουσικής από γειτονικές περιοχές, έσπευσαν για να απολαύσουν ένα ποικίλο και ψυχαγωγικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών.

 

Το ρεπερτόριο των δύο χορωδιών περιελάμβανε παλιά φοιτητικά τραγούδια, ύμνους, κλασικά και ποπ χορωδιακά κομμάτια, έργα γραμμένα κατά παραγγελία της χορωδίας, αλλά και έργα Ελλήνων και Αμερικανών συνθετών.

 

Η συναυλία, αφού αποδόθηκαν εξαιρετικά ορισμένες από τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου και της λαϊκής μουσικής σκηνής, έκλεισε με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

 

Μαέστρος: Constance Chase

Πιάνο: Andrea Schaut, Αναστάσιος Στρίκος

 

Τη συναυλία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης έλαβε αναμνηστικά δώρα από τους εκπροσώπους της εν λόγω Στρατιωτικής Ακαδημίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, Τεχνικών Έργων, Αλέξης Γούλας και Κοινωνικής Πολιτικής, Έλσα Βακιρτζή, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Στέλλα Αργυρίου, ο Διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Υποστράτηγος, Ηλίας Κωστάκης και η Υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Σοφία Παλαιολόγου.

 

ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. WEST POINT GLEECLUB

 

Η χορωδία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Νέα Υόρκη) West Point Glee Club είναι η αρχαιότερη στρατιωτική ακαδημία των Η.Π.Α., ανάλογη της Σχολής Ευελπίδων.

 

Ιδρύθηκε το 1802 και βρίσκεται στο Γουέστ Πόιντ της Νέας Υόρκης, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης, σε γραφικό λόφο πάνω από τον ποταμό Χάντσον.

 

Οι εγκαταστάσεις της ακαδημίας δίνουν την εικόνα πανεπιστημιούπολης με πολλά ιστορικά κτίρια, σε ένα εκ των οποίων φιλοξενείται το αρχαιότερο Μουσείο Στρατού των ΗΠΑ, με εκθέματα όπλα, κανόνια, στολές, παράσημα και έγγραφα από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.

 

Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης

(δελτίο Τύπου)