Η Θεοδώρα Γεωργακούδη που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα, έκανε γνωστό πως στις 21 Φεβρουαρίου, κόπηκε στην περιοχή, μία κερασιά.

 

Η ίδια ανέφερε πως δεν ήταν γνωστό αν ήταν κερασιά (50 χρόνια προσδόκιμο ζωής) ή αγριοκερασιά (περισσότερα από 100). Το δέντρο ήταν 20 χρόνων, αλλά κόπηκε επειδή θεωρήθηκε γέρικο και άρρωστο, και πως όλοι ήθελαν, αλλά κανείς δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για να παραμείνει.

 

 

Την Πέμπτη (29/02) η κ. Γεωργακούδη έκανε μία νέα ανάρτηση αναφέροντας τα εξής:

“Καθώς πάρα πολλοί ενδιαφέρθηκαν όσον αφορά με το τί και γιατί έγινε σχετικά με την κερασιά που κόπηκε έξω απο το μαγαζί μας, στην είσοδο της Σπετσών, στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης της περιοχής του αγίου Νικολάου, νιώθουμε σκόπιμο να κοινοποιήσουμε τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τους αρμόδιους:

 

  • α) το δέντρο αυτό (και όχι μόνο), δεν συμβαδίζε με την μελέτη του έργου.  
  • β) Το δέντρο ήταν "άρρωστο".

 

 Με βάση αυτά λοιπόν, εγείρονται τα εξής ερωτήματα... 

  • Eφόσον η μελέτη έγινε το 2019, αν δεν κάνουμε λάθος, μάντεψε κάποιος ότι όλα τα δέντρα της περιοχής θα είναι άρρωστα το 2024, οπότε δεν τα έλαβαν υπόψιν κατά τον σχεδιασμό?
  • Ποιός έκανε αυτή την περιβόητη μελέτη, και ποιός αποφάσισε ότι το πράσινο δεν θα προστατευθεί?
  • Αν το δέντρο ήταν άρρωστο, ποιές ενέργειες έγιναν για την εξυγίανση του, πριν ληφθεί η απόφαση της κοπής? Και με ποιες ακριβώς διαδικασίες αυτή λήφθηκε?

 

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε αλλαγή που φέρνει κάτι καλό, σαν ενεργοί πολίτες όμως, ζητάμε απαντήσεις και δηλώνουμε διατεθειμένοι να αναλλάβουμε τα έξοδα τοποθέτησης και φροντίδας δύο νέων, υγιών και πιό κατάλληλων για την περιοχή δέντρων, σε βολικότερη για την μελέτη θέση.

  

Κι ας μην έχουμε επισκέψιμη βιτρίνα τόσον καιρό, κι ας κινδυνεύουμε να πέσουμε κάθε μέρα, κι ας πλημμυρισαμε την περίοδο των εργασιών.

 

Εδώ είμαστε κι εδώ είστε, να μας αποδείξετε με μια αντικατάσταση των δέντρων που κόπηκαν πως ο στόχος ήταν η εξυγίανση, και όχι η τσιμεντοποίηση.

 

Και περιμένουμε την ίδια ταχύτητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και ζήλο που ακολουθήθηκε στην απομάκρυνση αυτού του "εμποδίου", να τη δούμε  στο σύνολο του έργου του Αγίου Νικολάου!

 

(Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση είναι φυσικά από το εν λόγω δέντρο, πριν και μετά την κοπή του).”