Για τη συνάντηση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων που συγκάλεσε η Διοίκηση του Δήμου με θέμα τη «Συλλογή βασικών προβλημάτων των Δήμων για την συλλογική υποστήριξη από την ΠΕΔ», η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει:

1.Για όλα τα κεντρικά προβλήματα της περιοχής μας έχουν τοποθετηθεί επανειλημμένα η Δημοτική Αρχή, καθώς και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

2.Η Διοίκηση του Δήμου, αν πρέπει να υποβάλει προτάσεις σε οποιοδήποτε κρατικό ή άλλο όργανο και σώμα οφείλει, αντί για την σημερινή σύσκεψη, στην οποία δεν προσερχόμαστε, να συγκαλέσει αμέσως του Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας προηγουμένως αποστείλει σχετική εισήγηση. Η Διοίκηση και οι παρατάξεις που προκαλούν ή συμμετέχουν σε τέτοιες συσκέψεις αναλαμβάνουν ιδιαίτερη ευθύνη για την καταστρατήγηση των ελάχιστων εγγυήσεων δημοκρατικής λειτουργίας που απόμειναν. Με τέτοιες μεθοδεύσεις το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξεπέσει ακόμα περισσότερο σε πρωτοκολλητή ειλημμένων αποφάσεων.  Θυμίζουμε εξ άλλου ότι η πρόσφατη συμμετοχή μας σε παρόμοια σύσκεψη αρχηγών, έγινε επειδή είχε γίνει επίκληση κινδύνου και επείγοντος, τα οποία τελικά δεν υπήρχαν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνεται στους εργαζόμενους της Καβάλας, τη φτωχομεσαία αγροτιά των χωριών του Δήμου μας, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και τις νέες της πόλης και των χωριών και τους καλεί να γυρίσουν την πλάτη στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που για ακόμη μία φορά θα ακουστούν από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τις δυνάμεις που υποτίθεται την αντιπολιτεύεται, ενώ την ίδια ώρα συμφωνούν μαζί της στον πύρινα της πολιτικής της.

Ο λαός της Καβάλας μπορεί και πρέπει να βάλει μαζί με το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων, και όλα τα μεγάλα προβλήματα και τα έργα που πρέπει να γίνουν στην πόλη μας, στο στόχο των αγώνων του.

Για ένα Δήμο μπροστάρη στους αγώνες απέναντι στη λογική του Δήμου επιχειρηματία, τη λογική της ανταποδοτικότητας.

Καβάλα 17-2-16

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ποτόλιας Χρήστος