Σε έναν μήνα θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Απόστολο Χρόνη οι γεωτρήσεις στην περιοχή Πλατανάκια κοντά στο Σανατόριο για την οριοθέτηση της περιμετρικής οδού της Καβάλας.

 

Το έργο γεωερευνητικών εργασιών έχει ήδη ξεκινήσει και εκτελείται από εργολάβο με την επίβλεψη της Εγνατία Οδός ΑΕ.

 

Η ΔΕΥΑ Καβάλας συμβάλει με την παραχώρηση χώρου στην ανάδοχο εταιρεία που εκτελεί το έργο για την αποθήκευση των δειγμάτων του πυρήνα της γεώτρησης (καρότα) τα οποία χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός προφίλ εδάφους και υπεδάφους.

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Αλέξη Γούλα, το έργο με τίτλο «Προγραμματισμός, επίβλεψη και αξιολόγηση Α’ φάσης γεωερευνητικών εργασιών και εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης χωματουργικών έργων στο οδικό τμήμα «Περιμετρική οδός Καβάλας (τμήμα R1402)» προχωρά σε αυτή του φάση θα έχει ολοκληρωθεί περίπου σε ένα μήνα.

 

Η περιμετρική θα συνεχιστεί από το σημείο και θα καταλήγει στην ανατολική πλευρά της πόλης.

 

Οι γεωτεχνικές γεωτρήσεις περιλαμβάνουν τη συλλογή αντιπροσωπευτικών δειγμάτων βράχου και εδάφους κάτω από τα επιθυμητά βάθη θεμελίωσης, σε επιλεγμένες τοποθεσίες της περιοχής. 

 

Αυτό το προφίλ θα βοηθήσει στην εύρεση πιθανών μη ασφαλών πετρωμάτων, στην αξιολόγηση των εδαφών και γενικότερα στον προσδιορισμό των συνθηκών ασφαλούς θεμελίωσης.

 

Στόχος η αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων που μπορεί να προκληθούν λόγω σεισμών, πλημμυρών ή άλλων φυσικών καταστροφών.