Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των μελισσοκόμων της Θάσου

 

Καλεί τους ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν για τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

 

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

 

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των μελισσοκόμων του νησιού μας και όλων των συναδέλφων, που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

 

Στέλνει μήνυμα αγωνιστικής συμπόρευσης σε όλους, όσους βρίσκονται στα αγροτικά μπλόκα σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην Ελλάδα.

 

Ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ε. Ε. και της νέας Κ. Α. Π., που οδηγεί ουσιαστικά στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

 

Καλεί τους ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν για τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

 

Επίσης για την αναθεώρηση του Κανονισμού του Ε. Λ. Γ. Α., όπως και για να σταματήσουν αμέσως οι αθρόες εισαγωγές μελιού, αγροτικών προϊόντων και αμνοεριφίων, καθώς και οι ελλιπείς έλεγχοι, που επιτρέπουν τις παράνομες ελληνοποιήσεις, οι οποίες χτυπούν και τη δική μας παραγωγή.

 

Ζητάμε:

 

• Να λειτουργήσει επιτέλους το φράγμα Μαριών, για το σκοπό που κατασκευάστηκε, δηλαδή την άρδευση των δέντρων της περιοχής.

 

• Να παρθούνε μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

 

• Να αποζημιωθούν οι αγρότες παραγωγοί, για την ακαρπία των δέντρων που βιώσαμε.

 

• Να υλοποιηθεί σύγχρονη και επιστημονικά τεκμηριωμένη δακοκτονία, με ευθύνη του Υπουργείου Γεωργίας και όχι ιδιωτών εργολάβων.

 

• Να σταματήσουν οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε μικρομεσαίους παραγωγούς, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν στην Κυβέρνηση και το Δήμο.

 

• Να καταργηθούν τα τέλη βοσκής.

 

• Ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο σε αγρότες, μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, όπως γίνεται με τους εφοπλιστές.

 

• Να αρθούν από τις υπηρεσίες τα όποια εμπόδια στην άσκηση της μελισσοκομικής δραστηριότητας.