Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

 

Τι ισχύει για τον καιρό των επόμενων ημερών

 

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα Σαββάτο (20-01-24) από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεως των 8 – 10 βαθμών Κελσίου) και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

 

Στην Καβάλα, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αναμένονται χιονοπτώσεις σύμφωνα με την ΕΜΥ από αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής

 

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

 

Συγκεκριμένα:

 

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

 

α) Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς σε ημιορεινές περιοχές.

 

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδος καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

 

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

 

γ) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν. (Φωτό αρχείου)