Σταθερά κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αναπηρίες είναι η Energean και η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες που τιμάται διεθνώς στις 3 Δεκεμβρίου αποτέλεσε μία ακόμη αφορμή για την στήριξή τους σε περιοχές στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται.

 

Συγκεκριμένα, στην Καβάλα, και στο πλαίσιο των διαδραστικών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με τη συμμετοχή γενικών και ειδικών σχολείων της περιοχής, ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, και ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, υπεύθυνος για τις Εταιρικές Υποθέσεις της Energean στην Καβάλα, παρέδωσαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας εξοπλισμό και υλικό που αναβαθμίζει τις υποδομές λειτουργίας του ιδρύματος και βελτιώνει τις διδακτικές διαδικασίες του.

 

Επίσης η Energean ανανέωσε για μια ακόμη χρονιά την υποστήριξή της προς την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια του ΑΟ Καβάλα, η οποία αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία του πανελλήνιου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια.

 

Σε ανάλογη δωρεά με την οποία ενισχύονται οι υποδομές του κτιρίου στο οποίο το ίδρυμα λειτουργεί, σε μια πραγματικά εντυπωσιακού φυσικού κάλλους περιοχή,  προχώρησε η Energean και προς τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

 

Ο εξοπλισμός παραδόθηκε από τον κ. Σωτήρη Χιωτάκη, Διευθυντή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης της Energean για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, και τον κο. Μιχάλη Παπαγεωργίου, συνεργάτη της Energean στην περιοχή.

 

 

Τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, όσο και οι υπεύθυνοι των οργανισμών και στις δύο περιοχές ευχαρίστησαν θερμά την εταιρεία για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της.

                         

Σε δηλώσεις της η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Managing Director και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά:

 

«Είναι συνειδητή επιλογή που απορρέει από το ETHOS της Energean η σταθερή υποστήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν με κάποια αναπηρία. Η καθημερινότητα τόσο των ιδίων όσο και εκείνων που βρίσκονται δίπλα τους είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που εμείς οι υπόλοιποι βιώνουμε και θεωρούμε ως αυτονόητη. Είναι, κυριολεκτικά, οι ήρωες της διπλανής πόρτας!  Αυτήν την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να βελτιώσουμε, παρακινώντας και τους συμπολίτες μας να την πλησιάσουν για να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες.

 

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες, το μήνυμά μας είναι να εντείνουμε την προσπάθεια για έναν κόσμο στον οποίο δεν θα χωρούν κοινωνικοί αποκλεισμοί. Να ενθαρρύνουμε τους συνανθρώπους με αναπηρίες να ενταχθούν σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας και, παράλληλα, να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για να το επιτύχουν». 

 

Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Energean στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρίες υπηρετούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και, συγκεκριμένα, τον Στόχο νο. 3 για Καλή Υγεία και Ευημερία, τον Στόχο νο.10 για Λιγότερες Ανιστότητες, τον Στόχο νο.11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και τον Στόχο νο. 17 για Συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων.

(δελτίο Τύπου Ενεργειακής)