Μείωση κατά 50% στα ισχύοντα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2016 στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας μετά από σχετική εισήγηση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας. 

 

Η μείωση των παραπάνω δημοτικών τελών αφορά  τους:

 

α) Νόμιμα εγγεγραμμένους δικαιούχους επιδομάτων Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας κατά την 31/12/2015 (επιδόματα βαριάς αναπηρίας, στεγαστικής συνδρομής, αιμολυτικών νοσημάτων, εγκεφαλικής παράλυσης, βαριάς νοητικής στέρησης, παραπληγικών, τυφλότητας, κωφαλάλων, χανσενικών, απροστάτευτων τέκνων, ομογενών – προσφύγων).

 

β) Δικαιούχους επιδόματος Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

γ) Δικαιούχους του συλλόγου «Πνοή» και Εταιρικού Κοινωνικού Σχήματος «Στηρίζω».

 

Οι προϋποθέσεις για τη μείωση των ως άνω τελών είναι οι δικαιούχοι να έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας, όπως αυτό ορίζεται κάθε έτος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 5.023 € ετησίως ανά άτομο και σε 10.547 € για νοικοκυριά με δυο ενήλικες και δυο εξαρτώμενα τέκνα ηλικίας κάτω των 14 ετών.

 

Τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να κατατεθούν από τη Δευτέρα 1/2/2016 μέχρι Παρασκευή 12/2/2016 από ώρα 10.00 με 13.00 στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Καβάλας, στον 3ο όροφο, γραφείο 349 είναι:

 

1) Αίτηση

2) Φωτοτυπία ταυτότητας

3) Εκκαθαριστικό εφορίας έτους 2014

4) Λογαριασμό της ΔΕΗ / εναλλακτικού παρόχου ή μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος

5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.