Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, βρέθηκε στον Πειραιά και στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου πυροσβεστικού πλοίου που θα ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένος Καβάλας.

 

Το πυροσβεστικό πλοίο, που χρηματοδοτήθηκε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, πρόκειται να έρθει μέσα στη νέα χρονιά στο λιμάνι της Καβάλας προκειμένου να ενισχύσει την Υπηρεσία.

 

Ο κ. Πασχαλίδης σε ανακοίνωση του αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου πυροσβεστικού πλοίου, που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Καβάλας Επιπυραγός Δημήτριος Παναγής μαζί με ομάδα πυροσβεστών παρέλαβαν το νέο πυροσβεστικό πλοίο, στο οποίο και θα εκπαιδευτούν. 

 

Παρών ήταν, επίσης, και ο Πύραρχος Ματθαίος Μανσόλας, ο οποίος επιτηρούσε τη διαδικασία κατασκευής και καθέλκυσης του πλοίου.

 

Το νέο πυροσβεστικό πλοίο, που χρηματοδοτήθηκε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, πρόκειται να έρθει μέσα στη νέα χρονιά στο λιμάνι της Καβάλας προκειμένου να ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένος Καβάλας.

 

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος και η ενίσχυσή της με πυροσβεστικό πλοίο αποτελούσε προτεραιότητα του Βουλευτή, ο οποίος, μετά από συνεχείς προσπάθειες επέτυχε την έλευση του πυροσβεστικού πλοίου «ΠΕΤΡΑΚΗΣ» στην πόλη μας.

 

Αρχικά, το νέο πυροσβεστικό πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των πυροσβεστών μας και θα επιχειρεί το πυροσβεστικό πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΗΣ», μετά δε την αποχώρηση του «ΠΕΤΡΑΚΗΣ» από το λιμάνι της Καβάλας προκειμένου να

υπηρετήσει σε άλλη υπηρεσία λιμένος, το νέο πυροσβεστικό πλοίο θα αναλάβει τις επιχειρήσεις.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που παραβρέθηκα στη σημερινή τελετή. Οι προσπάθειές μου για τη δημιουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Καβάλας και την ενίσχυσή της με το «ΠΕΤΡΑΚΗΣ» υπήρξαν αδιάκοπες. 

 

Διεκδικήσαμε την έλευση του νέου πυροσβεστικού πλοίου και την πετύχαμε. Μόνο χαρά και ικανοποίηση για οτιδήποτε συμβάλλει στην προστασία των συμπολιτών μας..».”