Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, θα γίνει ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Καβάλας.

 

Το γραφείο Τύπου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενημέρωσε για το πρόγραμμα των εορτασμών, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής: 

“Για τον Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Νοεμβρίου 2023, ημέρας εορτασμού της επετείου Εθνικής Αντίστασης, μέχρι τη δύση του ηλίου.

 

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β ́) Κ.Υ.Α. όπως ισχύει.

 

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

  • 08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.
  • 10:05 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.
  • 10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Αρετή Κώτση, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων.
  • 10:45 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο μνημείο των Ηρώων της πόλης από τους βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

 

ΤΉΡΗΣΗ ΕΝΌΣ ΛΕΠΤΟΎ ΣΙΓΉΣ ΣΤΗ ΜΝΉΜΗ ΤΩΝ ΕΝΔΌΞΩΣ ΠΕΣΌΝΤΩΝ. ΑΝΆΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΎ ΥΜΝΟΥ. ΠΈΡΑΣ ΤΕΛΕΤΉΣ.

 

  • 16:40 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τελετάρχες ορίζουμε τις κ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Σουλτάνα Φαρίνα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και έναν υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας.”