Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στην Καβάλα.

 

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και στη συνέχεια και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

 

Δήλωση δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη:

 

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν, στέκονται και θα στέκονται πάντα με αποτελεσματικότητα και αυταπάρνηση απέναντι σε κάθε εχθρική επιβουλή με σκοπό να προστατέψουν την εθνική μας κυριαρχία, τον πολιτισμό μας και το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

 

Αισθανόμαστε υπερηφάνεια απέναντι σε όλους όσοι έπεσαν στα πεδία των μαχών, όπως και γι’ αυτούς που υπηρετούν σήμερα, για να είναι έτοιμοι -αν ποτέ χρειαστεί- να υπερασπιστούν την Πατρίδα.

 

Αισθανόμαστε βαθιά υποχρέωση και για το γεγονός ότι, ακόμα και σε καιρό ειρήνης, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη, ιδίως σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών που συμβάλλουν ενεργά και δυναμικά στις προσπάθειες για να σωθούν και να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.

 

Ως εκ τούτου, η Πολιτεία οφείλει να αποδεικνύει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη και τη στήριξή της σε όλους και όλες που υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις κάτω από δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

 

Χρόνια πολλά στις Γυναίκες και στους Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων».