Μπορεί να μην ετοιμάζεται (ακόμη) όλη η πόλη για το TEDx της Καβάλας αλλά κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν εδώ και καιρό εντατικά για την προετοιμασία του, ευελπιστώντας ότι θα ενεργοποιήσουν τις θετικές δυνάμεις της περιοχής να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή διαδικασία που έχει δοκιμαστεί παγκοσμίως. 

 

Το TEDx της Καβάλας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Καπναποθήκη, στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Το KavalaNews είχε πρώτο δημοσιεύσει τον σχεδιασμό για το TEDx της Καβάλας τον περασμένο Ιούνιο.

 

Η οργανωτική ομάδα του TEDxKavala παρουσίασε προ ημερών τα σχέδιά της, σε εκδήλωση στο cocktail bar “Derelicte” παρουσία πολλών νέων ανθρώπων.

 

Εκπρόσωποι των τεχνών, των επιστημών και του επιχειρείν θα δώσουν το παρών στην Καβάλα για να διηγηθούν την δική τους οπτική πάνω στα «πράγματα» και να «ανοίξουν το μυαλό» όσων συμμετάσχουν στις συζητήσεις.

 

Η ομάδα του TEDxKavala

 

 

Κωνσταντίνα Καρέζη, Curator, Licensee and Project Manager

Η Κωνσταντίνα είναι φιλόλογος της ελληνικής γλώσσας. Είναι συν-ιδιοκτήτρια σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και έχει ιδρύσει την KareziStudies Greek 4 All. Διδάσκει σε Έλληνες, ξένους, παιδιά και ενήλικες. Μέσα από τη δουλεία της διαπίστωσε ότι περισσότερα είναι αυτά που ενώνουν τους λαούς παρά αυτά που τους χωρίζουν. Οι αξιόλογες ιδέες δεν έχουν γλώσσα και πατρίδα, ανήκουν σ’ όλους και πρέπει να διαδοθούν. Λατρεύει την πόλη της Καβάλας και την ομαδική δουλειά. Το TEDxKavala πραγματώνει και τα δύο!

 

Μάριος Σανσαρίδης, Project Director, Team Builder

Ο Μάριος είναι παθιασμένος με την Καβάλα, τον τόπο όπου μεγάλωσε, και γι’ αυτό επέστρεψε σ’ αυτόν, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Η.Π.Α. και στην Αγγλία. Σπούδασε βιολογία αλλά αργότερα τον κέρδισε ο κόσμος του επιχειρείν και η διοίκηση εταιρειών και ομάδων ανθρώπων. Είναι λάτρης της πράξης και πιστεύει ότι το TEDxKavala θα γίνει πηγή γνώσης και έμπνευσης για τους ανθρώπους του τόπου του, που τόσο αγαπά.

 

Βασιλική Ζαφειρία Υψηλάντη, Marketing Manager, Speaker's Catalyst

Ονομάζεται Βασιλική Ζαφειρία, αλλά τη φωνάζουν Υψηλάντη. Γεννήθηκε το 1982, ενόψει μιας ισημερίας. Έκτοτε επιδιώκει συνεχώς να ανακαλύπτει πρίζες. Είναι πτυχιούχος πολιτειολόγος του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στη Διπλωματία πόλεων της Νομικής ΔΠΘ, με απόπειρα Κοινωνικής Διοίκησης και δεύτερο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Ασχολήθηκε επίσης με το place marketing, χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής κάτι ιδιαίτερο. Τώρα αυτοπροσδιορίζεται ως business architect χωρίς να το έχει πει ακόμη σε κανέναν. Στον πραγματικό κόσμο εργάζεται στη Δημωφέλεια και είναι co-founder του Yiassou Greece. Έχει πτυχία σε 4 γλώσσες (Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά) και σύντομες ενασχολήσεις με την Τουρκική και τη Γερμανική. Δε μιλάει καμία από αυτές. Ταξιδεύει για να δουλεύει και δουλεύει για να ταξιδεύει. Σκέφτεται και γράφει. Παρατηρεί και ζει σα να μην υπάρχει αύριο. Απλά ανησυχεί γι’ αυτό.

 

Δημήτρης Ναλμπάντης, Sponsorship Manager, Speaker's Catalyst

Ο Δημήτρης είναι χημικός-μηχανικός και ασχολείται με την φυσικο-χημική επεξεργασία βιομηχανικού νερού στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό σε μονάδες παραγωγής χάλυβα, χάρτου, ηλεκτρικής ενέργειας, πετροχημικών, διϋλιστηρίων, κλπ. Στην Ελλάδα εκπονεί μελέτες για την διαχείριση της ποιότητας, το περιβάλλον, την ασφάλεια εργαζομένων, την υγιεινή τροφίμων και την επεξεργασία του πόσιμου νερού. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, στο Τέξας και εργάστηκε στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, στην Περσία, στο Πακιστάν, στη Μέση Ανατολή, Β.Αφρική, στα Βαλκάνια και στη Ρωσία. Ενδιαφέρεται για την φιλοσοφία, την ποίηση, το ψηφιδωτό και το διάλογο των πολιτισμών.

 

Δείτε περισσότερα για το TEDxKavala στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης