Στην αίθουσα «The Forge» στο Camden του Λονδίνου ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο η σειρά ρεσιτάλ πιάνου του Γιάννη Εριφυλλίδη με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από τη γέννηση του συνθέτη Jean Sibelius.

 

Το ρεσιτάλ προλόγισε ο Πρόεδρος της United Kingdom Sibelius Society, Edward W. Clarke, και στο κοινό παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Φινλανδίας στο Λονδίνο.

 

Ακολουθούν ρεσιτάλ στην αίθουσα του Ωδείου Athenaeum στην Αθήνα (21 Δεκεμβρίου), στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης (28 Δεκεμβρίου) και στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ στην Καβάλα (29 Δεκεμβρίου).

 

Στα ρεσιτάλ, τα οποία πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της United Kingdom Sibelius Society, παρουσιάζεται επιλογή από τα έργα του Jean Sibelius για πιάνο, πολλά από τα οποία θα εκτελεστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Το ρεσιτάλ στην Καβάλα πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Πουλίδειου Γηροκομείου Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Καβάλας και έχει ενταχθεί στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

 

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το ελληνικό γραφείο της δικηγορικής εταιρίας Norton Rose Fulbright LLP, το οποίο προσέφερε δωρεά στο Πουλίδειο Γηροκομείο. Πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.