Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πραγματοποίησε, σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ο Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος, κ. Αθανάσιος Ντούνης. Τον Αρχιπλοίαρχο υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και συζήτησε μαζί του θέματα αρμοδιότητας Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής.

 

Ο Αρχιπλοίαρχος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα που αφορούν τις δράσεις και την ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, έγινε αναφορά, στον έλεγχο ασφαλείας του λιμένος της ΠΕ Καβάλας.

 

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η αύξηση της επιβατικής κίνησης που παρουσιάστηκε φέτος κατά τη θερινή περίοδο, καθώς και η δυναμική που παρουσιάζει το λιμάνι της Καβάλας στον τουρισμό κρουαζιέρας. Στάθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διάβρωση των ακτών, καθώς και στις δράσεις που θα αναληφθούν για την προστασία και αποκατάσταση αυτών.

 

Ο κ. Μαρκόπουλος ενημέρωσε τον κ. Ντούνη για τα λιμενικά έργα που υλοποιούνται από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας, το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, για δυνατότητες που αναμένονται από την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, καθώς και για τους στόχους που έχουν τεθεί.

 

Ο Αρχιπλοίαρχος δώρισε στον Αντιπεριφερειάρχη τον θυρεό της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος και ο Αντιπεριφερειάρχης, με τη σειρά του, πρόσφερε στον Αρχιπλοίαρχο ως ενθύμιο ένα αντίγραφο ειδώλιου γυναικείας μορφής από την αρχαία Νεάπολη (Καβάλα) των ελληνιστικών χρόνων.