Ένα συγκινητικό μήνυμα στέλνουν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καβάλας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

 

Συγκεκριμένα, το σχολείο, σχετικά με τη δράση αναφέρει:

 

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών τους, πραγματοποίησαν μία δράση για να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, που περνούν δύσκολες ώρες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

 

Στόχος ήταν να εκφράσουν την ιδιαίτερη συμπαράστασή τους, στους μαθητές της ηλικίας τους, που στερούνται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες την επιστροφή τους στο σχολείο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Οι μαθητές σχημάτισαν με τα σχολικά τους σακίδια μέσα στον χώρο της αυλής το μήνυμα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ». Το μυαλό και η καρδιά των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου μας είναι δίπλα στους μαθητές αλλά και σε όλους όσοι δοκιμάζονται από τις σαρωτικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

 

Η δράση αυτή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, καθώς το σχολείο δεν προσφέρει μόνο γνώσεις, αλλά διδάσκει και την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη, έτσι ώστε μέσα σε ένα κλίμα ομοψυχίας, να βρίσκουμε τα ψυχικά αποθέματα προκειμένου να ξεπερνούμε ως κοινωνία κάθε δυσκολία.