Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό υγείας, κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, κ. Τσαλικάκη Δημήτριο αλλά και τον διοικητή του Γενικού νοσοκομείο Καβάλας, κ. Γερόπουλο Αχιλλέα στέλνει το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

 

Η επιστολή αφορά την ανάγκη του νοσοκομείου για άμεση πρόσληψη προσωπικού.

Αναλυτικά, αναφέρει:

 

Κύριοι,

 

Η υποδοχή και νοσηλεία  από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας των ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατόπιν εκκένωσης του ήταν και είναι μία διαδικασία, για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καβάλας, που ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής ,τα όρια της ανθρώπινης υπόστασης…

 

Η έλλειψη προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αγγίζει το 50% και σε κάποιους κλάδους το ξεπερνάει, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το με αριθμ.πρωτ.18276/17-8-23 έγγραφο που εστάλη από τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, στο οποίο αναφέρεται επισφαλής λειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς επίσης και  έγγραφο του Προϊσταμένου Παραϊατρικού προσωπικού στο οποίο επίσης αναφέρεται η επισφαλής λειτουργία, τα έγγραφα τα κοινοποιούμε.

 

Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας, και πρέπει να παρακαμφθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες καθώς η περιφέρεια μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

Καλούμε τους Βουλευτές του νομού Καβάλας, τους Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, επιπλέον τους καλούμε να παραβρεθούν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας την Τρίτη 29-8-23 και ώρα 11:00π.μ..

 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Η πρόεδρος, Πετράκη Αικατερίνη

Ο γραμματέας, Νικολαΐδης Βασίλειος