

Μεγάλη ταλαιπωρία πέρασε μία οικογένεια που την Παρασκευή (18/08) ήθελε να ταξιδέψει από τη Ξάνθη προς τη Δράμα.
Επειδή δεν υπήρχε απευθείας δρομολόγιο από τα ΚΤΕΛ, πήραν το δρομολόγιο Ξάνθη-Καβάλα, για να έρθουν στην Καβάλα και στη συνέχεια από εκεί να ταξιδέψουν για τη Δράμα.
Το λεωφορείο όμως περνούσε από την Κεραμωτή και εκεί καθυστέρησε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να χάσουν το δρομολόγιο Καβάλα-Δράμα καθώς το λεωφορείο έφτασε στην Καβάλα πολύ αργά.
Ένας μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας που διαμαρτύρεται για την κατάσταση με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, αναφέρει:
“Συγκεκριμένα στις 18/08/23 με σκοπό να φτάσουμε στην Δράμα (από Ξάνθη), πήραμε το λεωφορείο των 17:30 για Δράμα, υπολογίζοντας τον χρόνο ότι θα μας έφτανε για να προλάβουμε των 19:00 για Δράμα (1,5 ώρα μετά).
Αμ, δε! Κατά τη διαδρομή, το λεωφορείο υποχρεώθηκε να περιμένει για εικοσιπέντε (25) λεπτά το λεωφορείο από Κεραμωτή.
Μια υπερβολική καθυστέρηση, όπως αποδείχθηκε και από αντιδράσεις υπολοίπων. Υπήρχε ένταση μέσα στο λεωφορείο γιατί άτομα (μέσα και εμείς) χάναμε τα λεωφορεία μας.
Τελικά φτάσαμε Καβάλα στις 19:10, περίπου 1:40 λεπτά μετά, με αποτέλεσμα να χάσουμε το λεωφορείο μας και να περιμένουμε, εμείς 1 ώρα για Δράμα, οι υπόλοιποι άγνωστο πόσο.
Είμαι ακόμα σε οργή γιατί χθες περάσαμε πολλά. Είχαμε μείνει Εγνατία με το αυτοκίνητο μας, στην Μέστη, μας πήγε οδηγική βοήθεια 1:20 στην Κομοτηνή, περιμέναμε, των 15:00 για Ξάνθη, φτάσαμε στις 15:50 εκεί.
Περιμέναμε στην Ξάνθη μέχρι τις 17:30, ελπίζοντας να φτάσουμε με των 19:00 για Δράμα στις 20:00 και φτάσαμε στις 21:00.
Εξαιτίας μιας απαράδεκτης καθυστέρησης όπως έλεγαν συνεπιβάτες μας. Είμασταν 2 ενήλικες και 4χρονο παιδί με βαλίτσες, τόσες ώρες στο δρόμο.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να συμβεί καθυστέρηση αλλά τόση; Δράμα-Θεσσαλονίκη είναι 1:50 λεπτά με το ΚΤΕΛ.
Τουλάχιστον να μπορούσαν οι υπεύθυνοι να φτιάξουν τα δρομολόγια έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση για άλλες πόλεις, πχ το δρομολόγιο από Ξάνθη να ξεκινούσε 15 λεπτά πριν, όπως και το δρομολόγιο από Κεραμωτή για Χρυσούπολη. Η μοναδική επαφή Δράμας-Ξάνθης είναι μέσω Καβάλας.
Υγ. Δεν έχω τίποτα με τον οδηγό, τον καημένο τον κράτησαν στην ανταπόκριση, άλλοι είναι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία αρκετών ανθρώπων.”