Την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει η αντιχαλαζική προστασία με μπαλόνια στην Καβάλα (σημ.: χτυπάνε τα χαλαζοφόρα σύννεφα απελευθερώνοντας ιωδιούχο άργυρο) μετέφερε, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου Σάββας Αργυράκης.

 

Όπως τόνισε, οι μελέτες σχετικά με το ζήτημα είναι προχωρημένες και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

 

Ο κ. Αργυράκης αναφέρθηκε στη συνάντηση των συνεταιρισμών- μελών της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) με τον πρόεδρο της ένωσης, ο οποίος παραβρέθηκε στην Καβάλα.

 

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, οι άμεσες αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν σε όσους παραγωγούς υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τις συνεχείς και παρατεταμένες βροχοπτώσεις του περασμένου μήνα, στη σημαντική έλλειψη εργατικού δυναμικού που δημιουργεί δυσκολίες στην παραγωγή αγροτικών συνεταιριστικών προϊόντων με απόρροια το μειωμένο αγροτικό εισόδημα κτλ.

 

Ειδικά για το ζήτημα των εργατών γης, γνωστοποίησε τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής Βάσης Δεδομένων, όπου οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί για λογαριασμό των μελών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ποιοι εργαζόμενοι είναι διαθέσιμοι για να εργαστούν στην Ελλάδα.