Το Cosmopolis επί διοίκησης Μουριάδη έχει καταργηθεί στην πράξη, δήλωσε στον kavalanews 102,8 η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου.

 

Όπως είπε, το Cosmopolis πλέον δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική έννοια του όρου, δηλαδή με τη φιλοξενία αποστολών από όλα τα μέρη του κόσμου.

 

Την ίδια ώρα είπε η κ. Ιωσηφίδου ενώ δεν υπάρχει το κόστος της φιλοξενίας 200 ατόμων όπως με τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου το κόστος της διοργάνωσης έχει αυξηθεί κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ.  

 

Ο προϋπολογισμός επί διοίκησης Τσανάκα ήταν 200.000 ευρώ και επί διοίκησης Μουριάδη ο προϋπολογισμός έχει φτάσει τις 300.000 μόνο με συναυλίες και διάσπαρτες εκδηλώσεις, είπε η κ. Ιωσηφίδου.

 

«Βλέπω κατάργηση του Cosmopolis. Όταν είχαμε την πανδημία μας είχαν πει ότι δεν μπορούσαν να κάνουν μαζικές εκδηλώσεις αλλά ο οικονομικός προϋπολογισμός σε αυτές τις μικρές εκδηλώσεις κόστιζε περισσότερο από το κανονικό φεστιβάλ. Εμείς επί διοίκησης Τσανάκα είχαμε προϋπολογίσει για τη διοργάνωση 220.000 ευρώ και τελικά ξοδέψαμε 150.000 ευρώ και είχαμε και τη φιλοξενία των χορευτών από 7 χώρες.

 

Με τη διοίκηση Μουριάδη ο προϋπολογισμός μετά την πανδημία ανερχόταν σε 300.000 ευρώ, αλλά στην ουσία με κατάργηση του Cosmopolis αφού δεν είδαμε ξένες αποστολές όπως είναι η φύση του φεστιβάλ.

 

Το 2023 ο προϋπολογισμός πάλι είναι 300.000 ευρώ και πάλι δεν έχουμε αποστολές χωρών.

 

Εμείς προσπαθούσαμε να φέρνουμε αποστολές 200 ατόμων από όλα τα μέρη.

 

Το ζητούμενο δεν είναι οι συναυλίες πολύ καλά έκαναν και κάλεσαν την Πρωτοψάλτη. Αλλά ο θεσμός έχει μετατραπεί σε συναυλιακά γεγονότα.

 

Όπως κάνουν οι ιδιώτες το ίδιο κάνει και η Δημωφέλεια

 

Οι χώρες που φιλοξενούσαμε, μας μετέδιδαν την κουλτούρα τους και εμείς τη δική μας, αυτό είναι και το νόημα του φεστιβάλ.

 

Ούτε φέτος υπάρχει αυτό. Δεν έχουν ταξιδέψει αποστολές από χώρες.

 

Υπάρχει μόνο ένα περίπτερο από την Ουκρανία από τους πρόσφυγες που φιλοξενούμε εδώ.

 

Ενώ δεν φιλοξενούμε αποστολές το κόστος έχει ανέβει σε σχέση με το όταν φιλοξενούσαμε αποστολές», είπε η κ. Ιωσηφίδου και παραδέχτηκε ότι δεν πήγε στην έναρξη του Φεστιβάλ. «Αν έβλεπα Cosmopolis θα ήμουν η πρώτη που θα πήγαινα στην έναρξη αλλά που είναι το Cosmopolis;», σχολίασε.

 

Τέλος χαρακτήρισε ολέθριο λάθος να ξεκινήσουν τα έργα στην οδό Κουντουριώτου μέσα στην τουριστική περίοδο και μέσα στον ιστό της πόλης.