Σε ένα πολιτικό ατόπημα, ψεύδους και αλαζονείας, υπέπεσε για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος, κατηγορώντας τη Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Πολιτών» ότι καταψήφισε τον προϋπολογισμό χωρίς να ενδιαφέρεται για τους μισθούς των εργαζομένων.

 

Να θυμίσουμε στον κύριο Δήμαρχο καθώς και στο νέο επικοινωνιακό του επιτελείο (είναι το ίδιο το οποίο κατηγορούσε προεκλογικά) ότι η Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Πολιτών» και συγκεκριμένα τόσο ο Επικεφαλής της, Περικλής Αμπεριάδης όσο και η Δημοτική Σύμβουλος, Αθηνά Ξανθοπούλου καταψήφισαν τον ελλιπή, φορομπηχτικό και χωρίς αναπτυξιακή προοπτική προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος πραγματικά φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο την Τοπική Κοινωνία, υπερψηφίζοντας παρόλα αυτά όλες τις ανελαστικές δαπάνες στις οποίες εμπεριέχονται και η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου.

 

Ζητούμε από το Δήμαρχο Νέστου να ανακαλέσει άμεσα τα ψεύδη του, τα οποία ας ελπίσουμε ότι ανακοινώθηκαν εκ παραδρομής και όχι τεχνηέντως.

 

Η ανικανότητα της παρούσας Δημοτικής Αρχής δεν σταματά στην ανακοίνωση ψευδών και προκλητικά ανούσιων ειδήσεων και δηλώσεων από το νέο επικοινωνιακό επιτελείο, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε ένα καθεστώς πολιτικής υποκουλτούρας.

 

Αυτή η ανικανότητα έρχεται να συνδεθεί με τη συνέχιση ενός συστήματος διοίκησης το οποίο χαρακτηρίζεται από προσλήψεις ημετέρων, αναξιοκρατία και νεποτισμό, φαινόμενα που τα συναντήσαμε επί προηγούμενης διοίκησης και τα οποία έχουν καταδικαστεί από την κοινωνία στις εκλογές.

 

Δεν μπορούμε φυσικά να μην αναφερθούμε και για τις «φυλακές» στις οποίες θα έστελνε όλους αυτούς (σύμφωνα με τα λεγόμενα του) που κακοδιαχειρίστηκαν δημοτικό χρήμα. Όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής, ήταν και αυτό ένα πολιτικό πυροτέχνημα για να υφαρπάξει τη ψήφο των συμπολιτών μας.

 

Όσον αφορά την κοινωνική του πολιτική, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος τούτες τις δύσκολες στιγμές, εδώ συναντάμε το απόλυτο κενό. Έφτασε στο σημείο να υπολειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο θα έπρεπε να είναι σχεδόν καθημερινά ανοικτό.

 

Πρωτόγνωρες και άστοχες είναι και οι αυξήσεις, επί δυο συνεχόμενα έτη, των δημοτικών τελών που πρέπει να πληρώσουν οι συμπολίτες μας, ενώ συγχρόνως το κόστος των αυξήσεων αυτών ισοδυναμεί κατά το ήμισυ σχεδόν με το κόστος των ειδικών συμβούλων που διατηρεί ο Δήμαρχος Νέστου και το οποίο ανέρχεται στα 48.000 ευρώ (Κωδικός Αριθμός Προϋπολογισμού: 6031).

 

Καλούμε το Δήμαρχο, να δώσει επιτελούς την ελπίδα για μια αξιοκρατική διαδικασία προσλήψεων θεσπίζοντας εδώ και τώρα μια επιτροπή προσλήψεων της οποίας τα μέλη θα προέρχονται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και βάζοντας συγκριμένα κριτήρια μοριοδότησης και διαφάνειας. Ας κάνει, λοιπόν, πράξη αυτό που ο ίδιος ζητούσε τα προηγούμενα χρόνια εναγωνίως από την προηγούμενη διοίκηση.

 

Στους 16 μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής, τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Ο κύριος Τσομπανόπουλος εκλέχτηκε με τον συνδυασμό «Πορεία με Όραμα» και κατέληξε σε μια «Πορεία Χωρίς Όραμα». Ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε που θέλει να φτάσει το Δήμο μετά από μια πενταετία και δυστυχώς αποδεικνύεται ότι ήταν ανέτοιμος να διοικήσει με αποτέλεσμα τον «λογαριασμό» να τον πληρώνουν οι συμπολίτες μας.

 

Λυπούμαστε, που φθάνουμε στο σημείο να κάνουμε τον αρνητικό απολογισμό της μέχρι τώρα διοίκησης, ενώ θα έπρεπε να το είχαν πράξει πρώτα οι ίδιοι. Μπροστά στο «θέατρο» που παίζεται δεν θα είμαστε απλοί θεατές…

 

Με εκτίμηση,

Περικλής Αμπεριάδης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Πολιτών»