γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται περίπου από την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν στρατιωτικοί στο ΕΚΑΒ για να οδηγούν τα ασθενοφόρα σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα πληρώματα. 

 

Στο νομό Καβάλας το μέτρο εφαρμόζεται στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης.

 

Ήδη στα ασθενοφόρα έχουν ανέβει στρατιωτικοί χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση όπως έχει δηλώσει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης.

 

Τα ευτράπελα λοιπόν, όπως είναι αναμενόμενο έχουν αρχίσει να φαίνονται.

 

Χθες Πέμπτη 20 Ιουλίου σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της Νέα Περάμου, γύρω στις 9:30 το πρωί, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ φτάνει στην περιοχή να παραλάβει μια ηλικιωμένη γυναίκα.

 

Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης οδηγούσε στρατιωτικός. Μαζί του κι ένας Εκαβίτης.

 

Ο στρατιωτικός αρχικά δεν γνώριζε πως να κλείσει το φορείο για να το βάλει στο ασθενοφόρο, ενώ στη συνέχεια μπαίνει στο όχημα και μπαίνει ανάποδα στον μονόδρομο.

 

Όπως περιγράφει στη συνέχεια δημιουργείται μποτιλιάρισμα ενώ την ίδια ώρα η ηλικιωμένη γυναίκα είναι μέσα στο ασθενοφόρο και περιμένει να πάει στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

 

Όπως επισημαίνει ο κάτοικος της Νέας Περάμου που προέβη στην καταγγελία «Ας προσευχηθούμε να είναι καλά η γυναίκα. Τι διαφορά έχει το αγροτικό από το συγκεκριμένο όχημα; επειδή γράφει ασθενοφόρο κι έχει έναν φάρο;»